Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 14:17
Čas čítania 0:54
Jakub Paulík

Slovensko zasiahnu tropické teploty. Cez víkend bude aj 35 °C

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE
Uložiť Uložené

Priprav sa na tohtoročné rekordy.

Najvyššiu teplotu na Slovensku v tomto roku zaevidovali meteorológovia v Malackách, kde namerali 31,7 °C. Víkendové počasie však bude podľa iMeteo.sk ešte horúcejšie. Teploty nad 30 °C môžeš očakávať už v piatok. Rekordy však prídu až v sobotu a nedeľu. V Podunajskej nížine by mohli dosiahnuť 35 °C.

Najvyššie teploty meteorológovia predpovedajú na západe, kde teploty vystúpia nad 33 °C. V sobotu a v nedeľu bude pre väčšinu západu platiť výstraha 2. stupňa (na mape zvýraznená oranžovou farbou). V priebehu budúceho týždňa by mohli prísť búrky, ktoré horúčavy mierne schladia.

Počasie.
Počasie. Zdroj: iMeteo.sk/screenshot

Nezabúdaj sa pred odchodom z domu dôkladne natrieť opaľovacím krémom. Slnko totiž môže kožu trvalo poškodiť a spôsobiť rakovinu či iné kožné choroby.

„Na Slovensku je diagnostikovaných zhruba 5-tisíc prípadov rakoviny kože na 100-tisíc obyvateľov. Škodlivé účinky UVA a UVB žiarenia sú vedecky dokázané. Ak sa človek jednorazovo spáli, zvyšuje riziko vzniku rakoviny kože, ktorá patrí medzi najťažšie liečiteľné typy rakoviny, ak už znamienko prerástlo do hlbších vrstiev kože,“ povedala pre náš portál doktorka Sandra Rozborilová zo súkromnej kliniky Esthetic, expertka na dermatológiu a estetickú kozmetiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia