Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2021, 22:07
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Porsche má ďalší rekord na Nürburgringu, chystaný „Performance Cayenne“ je najrýchlejším SUV na slávnom okruhu

Porsche má ďalší rekord na Nürburgringu, chystaný „Performance Cayenne“ je najrýchlejším SUV na slávnom okruhu
Zdroj: Porsche
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

V blízkom čase spoznáme špeciálny Cayenne, ktorý sa bude hrdiť pozoruhodným rekordom.

Porsche už istý čas pracuje na ostrej verzii svojho veľkého SUV. Veľmi obľúbený Cayenne sa totiž už čoskoro má dočkať špeciálneho vyhotovenia, ktorého názov však zatiaľ oficiálne nepoznáme. Príchod špeciálneho počinu najnovšie potvrdzuje samotná automobilka, ktorá zaznamenala na slávnom okruhu Nürburgring svoj ďalší pozoruhodný rekord.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Postaral sa o to práve chystaný model s pracovným názvom „Performance Cayenne“, za ktorého volant sa posadil testovací jazdec Lars Kern. V jeho rukách totiž SUV (respektíve SUV kupé, keďže ide o karosársky variant Cayenne Coupé) preletelo legendárnou Severnou slučkou v čase 7:38,925, čím o takmer 4 sekundy prekonalo Audi RS Q8. Porsche si tak prevzalo prvenstvo a chystaný Cayenne je najrýchlejším SUV-čkom na Nürburgringu.

Takmer 20-kilometrový okruh zvládol Cayenne Coupe absolvovať v rekordnom čase v sériovom stave, akurát interiér bol osadený ochrannou klietkou. Exemplár obúval špičkové pneumatiky Pirelli P Zero Corsa, ktoré budú k dispozícii aj pre produkčný model. Pod jeho kapotou bude známy 4-litrový osemvalec, ktorého výkon presiahne 600 koní.

Bližšie technické parametre zatiaľ nepoznáme, ale dá sa predpokladať, že z výkonnostnej stránky nepôjde o najsilnejší Cayenne. Porsche totiž už teraz ponúka variant Cayenne Turbo S e-hybrid (4.0 V8 + elektromotor, 680 koní a 900 Nm), na rozdiel od neho bude chystaný derivát pravdepodobne bez elektromotora, no so značne nižšou váhou. 

Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia