Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2021, 15:56
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Zostaňte na Slovensku. Do pondelka prídu ministerstvá s návrhmi nových opatrení proti koronavírusu

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Na rokovaní ústredného krízového štábu neprišlo k dohode o konkrétnych opatreniach.

Ak nemusíte, tak necestujte na dovolenku do zahraničia, ale radšej zostaňte doma. Takto znejú odporúčania ústredného krízového štábu, o ktorého dnešnom rokovaní pred médiami rozprávali minister vnútra Roman Mikulec, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a lekár Vladimír Krčméry.

Krízový štáb sa dnes nedohodol na žiadnych konkrétnych opatreniach, ale jednotlivé ministerstvá dostali čas do pondelka, aby prišli s návrhmi opatrení, ktoré budú vedieť Slovensko ochrániť pred novou vlnou koronavírusu.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

Mikulec potvrdil, že štát rozmýšľa nad opätovným zavedením štátnej karantény. Ak by ľudia pred príchodom zo zahraničia porušili nastavené pravidlá, obmedzenia či povinnosť registrácie, mohli by podľa neho putovať do štátnej karantény, ktorú by si možno mohli aj zaplatiť z vlastného vrecka. Konkrétny návrh však zatiaľ neexistuje.

Cestovanie na dovolenky sa zatiaľ nijako neobmedzuje, ale podmienky návratu z jednotlivých krajín sa môžu náhle meniť. Vladimír Krčméry preto odporúča, aby ľudia cestovali vlastným autom, ktorým sa budú v prípade potreby vedieť rýchlo vrátiť domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia