Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2021, 6:26
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Na Billie Eilish vytiahli staré videá, kde si vraj rasisticky uťahuje z Ázijcov aj Afroameričanov

Na Billie Eilish vytiahli staré videá, kde si vraj rasisticky uťahuje z Ázijcov aj Afroameričanov
Zdroj: Dave Benett/Getty Images
NEWS BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Ľudia sa po pozretí kompilácie videí rozdelili na dve skupiny. Jedna speváčka obraňuje, druhá kritizuje.

Speváčka Billie Eilish čelí obvineniam z rasizmu, ktoré siahajú niekoľko rokov do minulosti. Na sociálnej sieti Tiktok sa objavila kompilácia nahrávok z čias, keď mala speváčka údajne okolo 14 rokov a zosmiešňuje v nej ľudí ázijského pôvodu, informuje Yahoo.

V jednej chvíli vyslovuje slovo „chink“, ktoré sa v angličtine často používa ako rasistická urážka ľudí ázijského pôvodu, ale najmä Číňanov. V nasledujúcom videu zase Eilish napodobňuje ázijský akcent, ktorý zosmiešňuje. Kompilácia obsahuje aj nahrávku, kde vraj Eilish schválne rozpráva s akcentom typickým najmä pre afroamerickú komunitu.

@lcxvy

Reply to @.lisqvz ##billieeilish ##billieeilishcancelled lol

♬ original sound - lena :]

Speváčka sa zatiaľ k videám nevyjadrila, aj keď v posledných hodinách na jej Instagrame pribudli nové stories. Kontroverzné video z Tiktoku medzitým videlo viac ako milión užívateľov, z ktorých časť speváčku ospravedlňuje a časť od nej, naopak, žiada vysvetlenie.

Obhajoba výrokov je u fanúšikov postavená najmä na tom, že Billie Eilish bola v čase vzniku videí výrazne mladšia, a tak mohla urobiť rozhodnutia, ktoré by dnes už neurobila a ľutuje ich.

Odporúčané
Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? Variant delta na Slovensku: jeho rozšírenie je len otázkou času. Čo to pre nás znamená? 17. júna 2021, 15:30

Kompilácia je podľa nich vytrhnutá z kontextu, lebo nikto nevie, ako videá vznikali. Naopak, kritici od speváčky žiadajú minimálne vyjadrenie o tom, prečo sa v mladosti rasistické urážky nezdráhala používať.

Domov
Zdieľať
Diskusia