Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 14:41
Čas čítania 1:47
Viktor Kniš

Slovensko rozširuje zoznam krajín, z ktorých sa môžeš vrátiť bez karantény. Stačí ti antigénový test alebo očkovanie

ZDRAVIE CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Po príchode z červených krajín nariadili 14-dňovú karanténu, ktorá sa dá ukončiť po negatívnom výsledku RT-PCR testu.

Na zozname zelených krajín bude od pondelka 47 krajín. Vyplýva to z návrhu aktualizácie zoznamu krajín sveta podľa aktuálnej rizikovosti s ohľadom na ich národnú epidemiologickú situáciu, s ktorým súhlasila vláda na svojom stredajšom zasadnutí.


Na zozname tzv. zelených krajín budú: Andorra, Austrália, Belgicko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Česko, Čínska ľudová republika, Dánsko, Estónsko, Faerské ostrovy, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Grónsko, Holandsko, Hongkong, Írsko, Island, Izrael, Japonsko, Južná Kórea, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Macao, Maďarsko, Malta, Monako, Nemecko, Nórsko, Nový Zéland, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, San Maríno, Severné Macedónsko, Singapur, Slovinsko, Svätá stolica (Vatikán), Španielsko, Švajčiarska konfederácia, Švédsko, Taiwan a Taliansko.


Medzi červené krajiny budú patriť: Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Čierna Hora, Gruzínsko, Jordánsko, Kanada, Kosovo, Kuba, Libanon, Moldavsko, Portoriko, Ruská federácia, Srbsko, Spojené štáty americké, Tunisko, Turecko, Ukrajina.


Na zozname čiernych krajín sú všetky ostatné krajiny, ktoré nie sú na zelenom a červenom zozname.

Odporúčané
MAPA: Pandémia ustupuje, zelených okresov s voľnými opatreniami je až 17. Je medzi nimi aj tvoj? MAPA: Pandémia ustupuje, zelených okresov s voľnými opatreniami je až 17. Je medzi nimi aj tvoj? 16. júna 2021, 13:18

Zo zelených krajín len s antigénovým testom

Povinnosť 14-dňovej domácej karantény po príchode zo zelenej krajiny nebude platiť po preukázaní sa negatívnym výsledkom PCR testu pri príchode na Slovensko nie starším ako 72 hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia