Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2021, 18:05
Čas čítania 0:45
Kamila Šebestová

Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja, povedal vraj Milan Lučanský ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi

NEWS MILAN LUČANSKÝ VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Odvolávanie Romana Mikulca je extrémne dlhé. Príhovory poslancov sa ťahajú, vyzerá to, že využili príležitosť, aby si navzájom vynadali.

Pri rozhodovaní o odvolaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) dnes zazneli rôzne prekvapivé výroky. Mikulec sa po prejavoch a poznámkach viacerých politikov začal obhajovať so slovami, že o generálovi Lučanskom nevedia nič. „Milan Lučanský mi povedal, čo si myslíte, pán minister, že sa stane, keď odídem. Hovoril som mu, že neviem. On mi odpovedal: Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja,“ tvrdí minister vnútra.

Dodal, že s bývalým šéfom polície sa zišiel korektne a dostal dokonca medailu. Mikulec taktiež tvrdil, že veľa obvinení proti nemu bolo nakoniec vyfabulovaných. „Takéto bludy používali, sedem rokov som ich dokazoval na súde,“ povedal.

Rečnili viacerí vládni politici aj opozícia. Rozhodovanie trvá niekoľko hodín, pravdepodobne sa natiahne až do zajtrajšieho dňa. Miestami to pôsobí tak, že politici využili príležitosť, aby si mohli poriadne vynadať. 

V sále napríklad zazneli ostré výroky expremiéra Igora Matoviča, ktoré adresoval strane Smer. Roberta Fica nazval šéfom mafie, poslanca Blahu potkanom.

„To, čo lepí nás dokopy, je to, že chceme zrušiť to, čo lepilo vás – korupcia, zločin, mafiánske praktiky. Nás drží svedomie a boj proti korupcii,“ vyjadril sa na adresu strany Smer – sociálna demokracia. „Uveria vám iba tí, ktorí nemajú historickú pamäť.“

Odporúčané
Matovič: Blaha je potkan a trtko, Fico mafiánsky bos. Uveria vám iba tí, ktorí nemajú historickú pamäť Matovič: Blaha je potkan a trtko, Fico mafiánsky bos. Uveria vám iba tí, ktorí nemajú historickú pamäť 15. júna 2021, 14:07
Domov
Zdieľať
Diskusia