Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2021, 14:07
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík

Matovič: Blaha je potkan a trtko, Fico mafiánsky bos. Uveria vám iba tí, ktorí nemajú historickú pamäť

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

K rozprave počas odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca sa pripojil aj minister financií Igor Matovič.

„Máte boha pri sebe? Pardon, Marxa alebo Lenina,“ vysmial sa Igor Matovič na úvod svojho prejavu poslancovi Ľubošovi Blahovi, ktorý na neho reagoval sileným smiechom. Opozičným poslancom povedal, že na ich mieste by chodil po kanáloch a nehral sa na morálnu autoritu za to, čo spravili so štátom.

Následne Roberta Fica znova nazval „capom di tutti capi“, šéfom mafie. Takto ho označil aj na papieri, ktorý ukazoval v parlamente na konci Ficovho vyhlásenia. Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič pokračoval v horlivom prejave, ktorým pripomínal svoje „minulé ja“, keď ako opozičný poslanec nedával vláde svojou kritikou spávať.

Odporúčané
Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika 8. júna 2021, 12:35

„Žili ste 12 rokov v presvedčení, že vrana vrane oči nevykole. Lenže my nie sme vrany,“ povedal Matovič, na čo mu Blaha adresoval uštipačnú poznámku, ktorú nebolo počuť. Matovič mu však na ňu odpovedal: „Ty si potkan.“ Krátko nato nazval poslanca Blahu aj „trtkom“.

„To, čo lepí nás dokopy, je to, že chceme zrušiť to, čo lepilo vás – korupcia, zločin, mafiánske praktiky. Nás drží svedomie a boj proti korupcii,“ vyhlásil. „Uveria vám iba tí, ktorí nemajú historickú pamäť,“ odkázal tiež opozícii.

Minister financií tvrdí, že podľa jeho názoru budú „ešte prasce kvičať“. Boja sa vraj toho, aby sa nezistilo, že v skutočnosti všetko riadili dvaja ľudia – Robert Fico a Peter Pellegrini. Romanovi Mikulcovi počas mimoriadnej schôdze, ktorá bola zvolaná na to, aby ho odvolali, povedal, že mu drží palce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia