Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 16:29
Čas čítania 1:32
Martin Mičuda

Nový Lexus NX je vôbec prvý plug-inový hybrid značky, má až 306 koní

Nový Lexus NX je vôbec prvý plug-inový hybrid značky, má až 306 koní
Zdroj: Lexus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY LEXUS
Uložiť Uložené

Druhá generácia obľúbeného SUV vsádza na odvážny dizajn a značne modernejšiu techniku.

Model NX je vzhľadom na svoju obľúbenosť základným pilierom portfólia Lexusu v Európe. Luxusná japonská automobilka si preto na 2. generácii dala záležať. Novinka nadväzuje svojím dizajnom na predchodcu, vylepšuje ho však o modernejšie technológie a dokonca si v ňom našla miesto vôbec prvá plug-inová hybridná technika od Lexusu.

Základným stavebným kameňom je nová platforma TNGA-K, ktorá potvrdzuje, že model NX má s predchodcom len 5 % spoločných komponentov. Druhá generácia je väčšia v každom smere hneď o niekoľko centimetrov (4 660 x 1 865 x 1 640 mm), má ešte rozmernejšiu masku a prísnejšie full-LED svetlomety. Tie zadné sú dokonca po novom aj prepojené. Zaujímavosťou pritom je, že namiesto samotného loga značky je vzadu centrálne umiestnený nápis Lexus.

Lexus, NX,
Zdroj: Lexus

Špecifický tvar karosérie vidno predovšetkým pri pohľade z profilu. Ostré hrany a línie sú po novom skombinované s väčším počtom hladkých plechov karosérie, ktorá si navyše naďalej zachováva pomerne vysokú stavbu. Okrem klasického elegantného vyhotovenia Lexus ponúkne aj opticky ostrejší balík F Sport s agresívnejšie tvarovanými nárazníkmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia