Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 11:27
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Srbská volejbalistka si rasisticky natiahla oči a vysmiala sa hráčkam z Thajska. Za gesto dostala stopku v zápasoch

Srbská volejbalistka si rasisticky natiahla oči a vysmiala sa hráčkam z Thajska. Za gesto dostala stopku v zápasoch
Zdroj: Unsplash/Miguel Teirlinck/volně k užití
NEWS RASIZMUS A PRÁVA MENŠÍN
Uložiť Uložené

Srbská hráčka sa na rasistickom geste pobavila so svojou spoluhráčkou, ale na internete schytala obrovskú vlnu kritiky.

Srbská volejbalistka Sanja Djurdjevicová dostala stopku na dva zápasy po tom, čo rasistickým gestom urazila hráčky z Thajska priamo na ihrisku. Djurdjevicová v zápase proti Thajsku v jednej chvíli pristúpila k svojej spoluhráčke, natiahla si oči a spoločne sa na geste pobavili, informuje BBC.

Incident sa však odohral v zábere televíznych kamier, a tak sa na sociálnych sieťach zniesla na srbskú hráčku vlna kritiky. Djurdjevicová aj so Srbskou volejbalovou federáciou sa ospravedlnili a incident označili za nedorozumenie, ale Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB) udelila hráčke stopku na dva zápasy, čo ju vyradí zo súbojov proti Belgicku a Kanade.

Odporúčané
Úprimná skladba mladého queer Róma z Detvy sa stala hitom: Slovákom som nastavil zrkadlo, futbalový dres bol zámer (Rozhovor) Úprimná skladba mladého queer Róma z Detvy sa stala hitom: Slovákom som nastavil zrkadlo, futbalový dres bol zámer (Rozhovor) 12. mája 2023, 14:30

Srbská federácia navyše dostala pokutu vo výške 20-tisíc švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 20-tisíc eur. Tieto peniaze plánuje FIVB darovať na boj proti diskriminácii vo volejbale a na vzdelávanie v oblasti rozdielnosti kultúr, ktoré spoločne tvoria svetovú volejbalovú rodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia