Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 17:35
Čas čítania 2:24
Dominik Vetrák

Tieto 3 geniálne hry sú lacné, ponúkajú množstvo obsahu, kvalitný príbeh a žiadne otravné mikrotransakcie

Tieto 3 geniálne hry sú lacné, ponúkajú množstvo obsahu, kvalitný príbeh a žiadne otravné mikrotransakcie
Zdroj: Wired Productions
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

3 skvelé, lacné a nezabudnuteľné hry, vďaka ktorým sa zamiluješ do indie scény.

Spoznaj svoje taktické ja v zábavnom Wargroove, nechaj sa vtiahnuť do emotívneho a hlbokého príbehu v Kentucky Route Zero a zachráň planétu Zem počas tajnej a riskantnej misie na Mesiaci v Deliver Us the Moon.

Naposledy sme ti odporúčali Ikenfell, Desperados 3 a Undertale. Dnes to budú opäť výhradne indie, teda nezávislé tituly, často vytvorené len niekoľkými nadanými ľuďmi. 

Odporúčané
Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? 8. júna 2021, 16:00

Kentucky Route Zero – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One, (MC: 88/100)

Hra je rozdelená do piatich epizód, ktoré vychádzali v priebehu rokov 2013 až 2020. Niet sa čomu čudovať. Jednotlivé epizódy ponúkajú komplexný príbeh so skvelo napísanými a autentickými postavami. Hru pritom vytvárali len traja ľudia.

Tým sa v žánri point and click adventure (postavy ovládaš tak, že na obrazovke klikneš na nejaký predmet) podarilo vytvoriť zaujímavý koncept s množstvom unikátnych hrateľnostných aspektov. Niektoré epizódy sa hrajú úplne odlišne ako tie predošlé a zameriavajú sa aj na vedľajšie postavy.

Tou hlavnou je Conway, šofér dodávky snažiaci sa dokončiť svoju poslednú zásielku pre firmu zbierajúcu starožitnosti. Spoločne s ním spoznávame na ceste nových ľudí, ale aj neľudské entity a kladieme si filozofické otázky. Hra sa môže pýšiť aj krásnym výtvarným štýlom a premyslenými dialógmi, pri ktorých ti nebude prekážať, že ich čítaš 30 minút bez akejkoľvek akcie.

Je to jedna z tých hier, ktoré doceníš až časom, a možno sa k nej aj po rokoch budeš chcieť vrátiť, aby si ju lepšie pochopil a ponoril sa do nej ešte hlbšie, pretože skrýva rôzne tajomstvá a viaceré interpretácie mysteriózneho a emotívneho príbehu.

Wargroove – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch (MC: 84/100)

Ide o nesmierne návykovú a zábavnú strategicko-taktickú hru a duchovného nástupcu Advanced Wars. V hre spoznávaš mladú Merciu – nástupkyňu na trón kráľovstva Cherrystone. Po atentáte na svojho otca sa rozhodne pre pomstu, ale zároveň s ňou aj pre záchranu kráľovstva pred blížiacim sa zlom. Príbeh v hre nie je dôležitejší ako gameplay, no rozhodne nie je na zahodenie.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

V priebehu kampane vystriedaš viacero hlavných postáv a ich podriadených, z ktorých každý má unikátne schopnosti. V boji tak využiješ množstvo druhov bojových jednotiek a ich útokov. Niektoré sú pozemné, iné zase lietajúce a všetky majú svojho veliteľa so špeciálnymi zručnosťami a útokmi. 

Niektoré misie sú vcelku náročné a vyžadujú ozajstné taktické zmýšľanie. Viackrát sa ti teda stane, že budeš niektoré pasáže opakovať. Hra je však natoľko zábavná a návyková, že ti to vôbec nebude prekážať.

Jednotlivé misie sa dajú prejsť aj v multiplayeri a dokonca si môžeš vytvárať vlastné mapy plné nepriateľov. Wargroove má sympatické postavy vo fajn príbehu, no je to až taktická hrateľnosť a ťahový systém súbojov, ktoré sa ti dostanú pod kožu, vďaka čomu v hre stráviš desiatky hodín.


Deliver us the Moon – PC, Xbox One, PS4 (MC: 77/100)

Tento sci-fi triler nás veľmi nečakane prekvapil. Objavili sme ho vďaka katalógu Game Pass, takže sme si ho vyskúšali zadarmo a následne sme sa od neho nevedeli odtrhnúť. Príbeh sleduje skupinu vedcov, ktorí sú odhodlaní zachrániť planétu Zem po tom, čo jej hrozí vyčerpanie všetkých potrebných zdrojov na prežitie ľudstva.

Kľúčom k ich prežitiu je veľká stanica na Mesiaci, ktorá sa však z ničoho nič prestala ozývať a prerušila akýkoľvek kontakt so Zemou. Čo sa tam stalo a ako sa to dá napraviť? Hra strieda pohľad prvej a tretej osoby. Počas svojej cesty za odhalením mysterióznej udalosti na Mesiaci budeš lúštiť hádanky, odhaľovať tajomstvá, opravovať techniku, ale aj bojovať o život.

Odporúčané
Dáme ti tipy na 5 mobilných hier zadarmo, ktoré stoja za to Dáme ti tipy na 5 mobilných hier zadarmo, ktoré stoja za to 15. januára 2023, 12:30

Titul má skvelý soundtrack a veľmi nás prekvapila zábavná hrateľnosť spoločne s krásne vytvarovaným prostredím. Rozhodne sme nečakali toľko pozitívnych aspektov na vrcholovej úrovni od takého malého štúdia. Poteší aj príbeh a jeho zaujímavé rozuzlenie. Fanúšikovia mysterióznych príbehov, sci-fi a vesmírnej tematiky by Deliver Us the Moon mali určite vyskúšať.

Domov
Zdieľať
Diskusia