Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 20:48
Čas čítania 3:42
Dominik Vetrák

Ikenfell je najlepšia harrypotterovská hra, aká kedy vyšla. Staň sa čarodejníkom a spoznaj úžasných priateľov a príšery

Ikenfell je najlepšia harrypotterovská hra, aká kedy vyšla. Staň sa čarodejníkom a spoznaj úžasných priateľov a príšery
Zdroj: Humble Bundle
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

3 skvelé hry môžu byť tvoje za babku. Užiješ si s nimi množstvo hodín zábavy a spoznáš nové, úžasné herné žánre.

Tipy na hry pokračujú aj tento týždeň. Odporučíme ti trojicu vynikajúcich hier, ktoré si môžeš zahrať za jediné euro! Zatiaľ čo väčšina hráčov v súčasnosti asi brúsi galaxiu so Shepardom v Mass Effecte, niektorí sa radšej vydajú do menších, v tomto prípade nezávislých vôd. 

Indie hry sú úžasné a často kvalitou prekonajú aj drahé AAA projekty od veľkých štúdií. Nižšie sa tak pozrieme na dvojicu nezávislých počinov a jeden väčší titul, ktorý si zaslúži oveľa viac pozornosti. Všetky tieto tri hry sa nachádzajú v službe Game Pass, ktorú môžeš ako nový zákazník získať na 3 mesiace za jediné euro.

Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli, a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S.

Odporúčané
Recenzia: Returnal Recenzia: Returnal 6. mája 2021, 9:35

1. Ikenfell – PC, Xbox, PS4, Nintendo Switch (MC: 73/100)

Čarodejníckych hier je stále prekvapivo málo. Kvalitné hry zo sveta Harryho Pottera tu vlastne nikdy neboli a my ani nevieme, prečo sa štúdiá nepokúšali zviezť na vlne úspechu kníh a filmov. Našťastie pre fanúšikov mágie je tu Ikenfell – malá, nenápadná indie hra o Maritte, ktorá sa rozhodne ísť na školu pre čarodejníkov Ikenfell. Do Ikenfellu odišla jej sestra, v ktorej sa prebudili magické schopnosti.

Maritte také šťastie nemala, čo sa však zmení hneď, ako sa ku škole priblíži. Nasleduje zábavný príbeh plný zvratov. Hra vyniká svojím vizuálom a okúzľujúcim výtvarným štýlom, no nezabudnuteľné sú hlavne postavy. V hre sa ich vystrieda hneď niekoľko a všetky sú nesmierne zaujímavé silné osobnosti.

Hra pracuje aj s témami LGBT a citlivo predstavuje emotívny a miestami aj vtipný príbeh o čarodejníkoch, ale aj tínedžerských problémoch. Čo sa hrateľnosti týka, ide o RPG, takže si budeš vylepšovať zbrane, brnenie, riešiť hádanky a zabíjať nepriateľov a príšery v originálne poňatom systéme súbojov. Ikenfell je veľmi milým prekvapením, ktoré udiera na správne noty azda v každom aspekte. 

Undertale – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One, PS Vita (MC: 93/100)

Undertale je ikonická indie hra. 2D príbehovku vytvoril celkom sám vývojár Toby Fox, ktorý k nej zložil aj skvelú hudbu. Pracoval na nej takmer 3 roky a vytvoril nezabudnuteľný príbeh o chlapcovi, ktorý spadol do magických krajov pod povrchom zeme. Tam stretáva priateľské, ale aj znepriatelené bytosti s vlastnými agendami. Je len na tebe, či s nimi budeš bojovať alebo sa ich pokúsiš presvedčiť, aby sa vzdali, a to formou unikátnych dialógov.

Domov
Zdieľať
Diskusia