Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. júna 2021, 9:30
Čas čítania 8:11
Jakub Paulík

Vykŕmil ju tak, že sa nevedela bez pomoci sprchovať či obliekať. Sexuálne ich to vzrušovalo

Vykŕmil ju tak, že sa nevedela bez pomoci sprchovať či obliekať. Sexuálne ich to vzrušovalo
Zdroj: Unsplash/Christopher Williams/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI PARAFÍLIE SEXUALITA
Uložiť Uložené

Je to nezdravé? Určite. Podľa psychologičky sa však dajú nájsť spôsoby, ako prípadné riziká znížiť.

„Odfoť mi svoje brucho nalačno a pošli mi potom aj fotku, keď doješ pizzu,“ napísal svojej priateľke. Tešilo ho, že jej mohol objednať jedlo a nakŕmiť ju, kým nebola úplne plná. Pohľad na jej nafúknuté brucho ho sexuálne vzrušoval. Najprv nevedela, ako to prijať, ale povedala si, že to skúsi.

Dá sa vôbec fungovať s partnerom, ktorý má takéto netradičné sexuálne preferencie?

Ak ťa zaujímajú ďalšie články o ľudskej sexualite, sleduj túto sekciu.
Odporúčané
Človek ako nábytok. Michal z BDSM komunity nám porozprával, v čom spočíva táto netradičná sexuálna praktika Človek ako nábytok. Michal z BDSM komunity nám porozprával, v čom spočíva táto netradičná sexuálna praktika 10. mája 2021, 9:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Na ktorej sociálnej sieti sa stretávajú ľudia z komunity fat fetišistov.
  • Prečo fat fetišisti priberajú či vykrmujú partnerov, i keď vedia, že je to nezdravé.
  • Ako možno fungovať vo vzťahu s fat fetišistom, aj keď nás jeho praktiky nevzrušujú.
  • Aké sexuálne hry môžu fat fetišisti skúšať bez toho, aby pribrali.
  • Ako môže fat fetišizmus zostať len vo svete fantázie a masturbačných predstáv.
  • Čo môže u človeka spustiť fat fetiš či iné sexuálne odchýlky.

Pre niekoho nechutné, pre iného vzrušujúce

Partner jej takmer po roku vzťahu telefonicky oznámil, že má sklony k fat fetišizmu. Keď túto neočakávanú informáciu spracovala a vygooglila si, čo to vlastne je, požiadala ho, aby jej ukázal, čo presne sa mu páči. Do správy jej teda odoslal video s bacuľatou blondínou v spodnej bielizni, ktorá sa s veľkou chuťou pustila do jedenia torty. 

Sophia pre The Huffington Post uviedla, že bola bulimičkou, ktorá si s jedením spájala množstvo stresujúcich zážitkov, no kvôli partnerovi sa zrazu ocitla na druhej strane barikády. Pri jej prvej skúsenosti s týmto fetišom jej priateľ objednal veľkú pizzu a poprosil ju, aby mu poslala fotografiu svojho brucha predtým, ako ju začne jesť, a následne, keď už bude plná.

Keď išli neskôr spolu na rande, Sophia sa znova poriadne najedla a pre potešenie partnera ho požiadala, aby jej ešte kúpil zmrzlinu. Pri samotnom sexe sa však už necítila tak komfortne, ako by si želala. Priateľ sa jej totiž dotýkal na mierne vytŕčajúcom bruchu, ktoré považovala za príliš veľké. Sexuálna odchýlka jej partnera ju však v konečnom dôsledku prinútila, aby sa na svoje telo začala pozerať odlišne. Pochopila, že niektorí muži túžia po ženách kyprejších tvarov.

Odporúčané
Kým spíš, tvoj priateľ nad tebou masturbuje. Kedy môže byť somnofília nebezpečná? Kým spíš, tvoj priateľ nad tebou masturbuje. Kedy môže byť somnofília nebezpečná? 12. februára 2021, 14:30

Môže však takýto vzťah, v ktorom je jeden z partnerov fat fetišista, fungovať?

„Univerzálna odpoveď na to nie je, ale v niektorých prípadoch určite áno. Záleží aj na tom, o ktorú ‚záľubu‘ zo spektra adipofílie ide a nakoľko je človek ochotný zdieľať ju, aj keď mu nie je vlastná. Je tiež potrebné počítať s tým, že ak človek zmení svoje proporcie, nejakým spôsobom sa to premietne aj do jeho sebapoňatia, a zároveň ak sa zmenia proporcie partnera či partnerky, ktorí sú takto sexuálne zameraní, môže to mať vplyv na to, nakoľko bude pre druhého atraktívny,“ povedala pre Refresher psychologička Zdeňka Pospíšilová, ktorá sa okrem iného špecializuje na ľudskú sexualitu a rôzne tabuizované témy vrátane fetišov.

Osobne pozná ľudí, ktorí žijú s fat fetišistom vo vzťahu, a i keď táto parafília nepatrí medzi veľmi časté, nájsť si vhodného partnera je podľa nej určite možné. „A pokiaľ sa to podarí, môže takýto vzťah dobre fungovať,“ dodala k veci.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Potchi 💞💖 (@curvypotchi)

Facebook pre fat fetišistov

Odborné pomenovanie adipofília ti zrejme veľa nehovorí, no takzvaný fat fetišizmus by ti mohol napovedať, o akú sexuálnu odchýlku vlastne ide. Adipofilov vzrušujú rôzne sexuálne predstavy týkajúce sa naberania telesnej hmotnosti.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Sexualita každého človeka je však individuálna a výnimkou nie sú ani adipofili. Časť z nich preto sexuálne nepriťahujú všetky praktiky spájajúce sa s fat fetišizmom. Adipofila môže vzrušovať partnerova obezita a to, že ho kŕmi (hovorí sa im feeders či encouragers – príkladom je Sophiin partner), alebo osobná nadmerná telesná váha, či pocit, že ich niekto vykrmuje (feedees alebo gainers), uvádza štúdia Alyshie D. Bestardovej. 

Okrem toho existuje skupina takzvaných fat admirers, ktorých nemusí vzrušovať kŕmenie, ale jednoducho sa im páčia osoby s nadváhou, píšu autori sociálnej siete Feabie, kde četujú ľudia z tejto komunity.

Feabie.
Feabie. Zdroj: Feabie

Má rád veľké dievčatá a chce ich kŕmiť

Jednou z praktík adipofilov je podľa britského bulváru Metro takzvaný stuffing, pri ktorom jedinca vzrušuje, že jedlom naplní svoj či partnerov žalúdok až „do prasknutia“.

Veľmi častou a pomerne známou praktikou je aj feederism. Ak si v televízii niekedy sledoval šou zamerané na netradičné páry, určite si narazil na dvojicu, v ktorej bol jeden z partnerov obézny a druhý mal „normálnu“, ničím nevynikajúcu postavu. Napriek tomu však svojho partnera nemotivoval k tomu, aby schudol, práve naopak. Vzrušovalo ho, keď mohol svoju polovičku poriadne vykrmovať.

Odporúčané
Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex 31. mája 2020, 12:02

Doktor Mark Griffiths na svojom blogu poznamenáva, že pre jedinca nemusí byť dôležitý len sex s obéznou osobou, ale aj pocit, že ju kŕmi a navádza na jedlo, v dôsledku čoho napokon priberie.

Philippe a Donna
Philippe a Donna Zdroj: TLC UK / YouTube

Takýmto príklad je aj Philippe Gouamba (na fotke vyššie), ktorý rád vykrmoval svoju partnerku Donnu Simpsonovú a ich vzťah označoval za „erotický a extrémny sexy“. „Je to veľké dievča a také mám rád,“ vyhlásil Philippe v jednej z častí dokumentárnej série Strange Sex.

Donnu našiel vďaka webovej stránke, ktorá mala byť venovaná obdivovateľom žien s nadmernou váhou. Obaja teda od začiatku vedeli, aké sú ich sexuálne túžby.

So smiechom však priznal, že vzhľadom na Donninu obezitu boli niektoré sexuálne polohy výrazne problematické, čo mu však určite neprekážalo. Donna v dokumente prezradila, že jej cieľom je, aby pribrala na viac ako 450 kilogramov, v čom ju Philippe dlhodobo podporoval. Svojho času bola najobéznejšou ženou, ktorej sa podarilo porodiť zdravé dieťa.

Podľa Daily Mail sa Donna s Philippem v roku 2011 rozviedla a rozhodla sa zmeniť svoje stravovacie návyky. Ako matka dvoch detí si totiž nemohla dovoliť, aby bola naďalej obézna. Vinou svojej váhy totiž mávala problémy s kúpaním či obliekaním sa, s čím jej vždy ochotne pomáhal Philippe. Uviedla však, že by sa na pôvodnú váhu vrátila v prípade, ak by si našla partnera, ktorý by ju v jej fetiši podporoval a staral by sa o rodinu.

Pre niektorých je cieľom imobilita

Medzi ďalšie praktiky v adipofílii patrí takzvaný padding, pri ktorom sa jedinec iba tvári, že je obézny, tým, že nosí viaceré vrstvy oblečenia, prípadne používa vypchávky. Jednou z menej známych praktík je inflation, pri ktorej jedinca vzrušuje, keď zväčší svoj alebo partnerov objem brucha tak, že ho napustí kvapalinou či vzduchom. Aktivity ako padding a inflation podľa doktora Griffithsa využívajú páry, v ktorých je jeden z dvojice adipofil, no jeho polovička odmieta kvôli fetišu druhého cielene pribrať na váhe.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Všetky menované a ďalšie praktiky sa podľa psychologičky Pospíšilovej môžu kombinovať s rovinou dominancie a submisivity. „Príťažlivá môže byť napríklad hra na nútené vykrmovanie submisívneho partnera alebo, naopak, kŕmenie dominantného partnera ako súčasť hry na otroka a podobne,“ povedala.

V niektorých raritných prípadoch adinofílie je cieľom dosiahnuť, aby jeden z partnerov bol taký obézny, až sa stane imobilným. Obézneho partnera môže sexuálne vzrušovať skutočnosť, že je odkázaný na pomoc druhého jedinca. Naopak, človeka, ktorý imobilnú osobu kŕmi, môže priťahovať to, že bez jeho pomoci by partner nemohol fungovať.

Odporúčané
18-ročné dievča sexuálne vzrušovali zločinci. Nadchlo ju, že jej chlapec dobodal človeka 18-ročné dievča sexuálne vzrušovali zločinci. Nadchlo ju, že jej chlapec dobodal človeka 24. marca 2020, 8:18

Otázka zdravia

Množstvo ľudí sa pýta, ako si môže niekto vychutnávať fat fetišizmus s pocitom, že si vzhľadom na obezitu s vysokou pravdepodobnosťou privodí zdravotné problémy. Doktor Chris Kraft z Nemocnice Johnsa Hopkinsa tvrdí, že túžba po dosiahnutí vyššej váhy je u niektorých ľudí jednoducho silnejšia ako zdravý úsudok. Obdobnú otázku by sme však mohli klásť aj fajčiarom a ľuďom požívajúcim alkohol, medzi ktorých patrí veľká časť ľudskej populácie. Aj oni si totiž vedome škodia.

„Riziká spojené s obezitou sú pomerne známe a záleží na rozhodnutí každého, či je to cena, ktorú je ochotný potenciálne zaplatiť. Ak už sa človek rozhodne úmyselne zvyšovať svoju hmotnosť do stavu, ktorý ho môže zo zdravotného hľadiska ohrozovať, odporučila by som ísť aspoň cestou minimalizácie rizika. Čiže sledovať svoj zdravotný stav, dochádzať na pravidelné lekárske kontroly a podobne. Ak si človek tieto preferencie uvedomuje, ale trápi ho to, prial by si to mať inak, určite by som ho podporila v tom, aby vyhľadal odbornú pomoc psychológa,“ uviedla Pospíšilová.

Biznis na Onlyfanse

Zo sociálnych sietí poznáme viaceré netradičné prípady fat fetišistov, ktorí priberajú a ešte si na tom aj slušne zarobia. Jednou z takýchto hviezd je adipofil Brian alias Gainer Bull. Váži vyše 270 kilogramov a ľudia mu na Onlyfanse platia za to, aby jedol. Brian si pre Metro zaspomínal na svoju minulosť a povedal, že k priberaniu ho zrejme nemotivovala žiadna konkrétna životná udalosť.

Odporúčané
12 pornohviezd nám prezradilo, čo najšialenejšie zažili na pľaci (ANKETA) 12 pornohviezd nám prezradilo, čo najšialenejšie zažili na pľaci (ANKETA) 27. marca 2024, 12:30

Nejaký čas po svojej dvadsiatke začal jednoducho priberať a už s tým neprestal. Spomenul aj, že ako dieťa pozeral animované seriály, v ktorých videl robustné postavy s veľkými bruchami. Mohla mať takáto skúsenosť výrazný vplyv na jeho sexuálny vývoj?

„Pri fetišizme všeobecne sa uvažuje o tom, že podstatnú úlohu vedľa vrodených dispozícií hrá podmieňovanie alebo imprinting. To znamená, že si človek spojí určitý predmet, časť tela alebo zážitok so svojou sexualitou a takýto podnet potom u neho vyvoláva vzrušenie sám osebe a pre jeho uspokojenie môže byť podstatnejší než samotný partner.

Nie vždy si fetišisti vybavujú ‚spúšťač‘, ktorý prispel k formovaniu ich preferencií, ale stretávam sa s tým, že úlohu hrá napríklad zdanlivo bezvýznamná udalosť v detstve, ktorá na človeka silne zapôsobí, alebo vyobrazenie podnetu vo filmoch, v rozprávkach a podobne,“ uviedla psychologička Pospíšilová.

Briana teší, že dokázal skĺbiť svoju prácu s netradičným fetišom. „V dospievaní sa to stalo pre mňa sexuálnou záležitosťou – keď som si uvedomil, že myšlienka a proces zväčšovania ma vzrušujú viac než čokoľvek iné. Užívam si, že priberám, a moji fanúšikovia ma pri jedení sledujú online,“ vyhlásil. Tvrdí, že denne prijíma viac ako 10 000 kalórií.

Gainer Bull.
Gainer Bull. Zdroj: Instagram/Gainer Bull

Brian žije v homosexuálnom vzťahu s partnerom, ktorý sám seba za adipofila nepovažuje, no svojho muža a ostatných fat fetišistov v ich ceste podporuje.

Odporúčané
Sex na pódiu a ejakulácia rovno do publika. Na Erofeste sme videli striptíz, bičovanie aj najznámejšie pornohviezdy (Reportáž) Sex na pódiu a ejakulácia rovno do publika. Na Erofeste sme videli striptíz, bičovanie aj najznámejšie pornohviezdy (Reportáž) 21. marca 2024, 12:30

Gainer Bull si je vedomý toho, že obezita mu môže spôsobiť množstvo zdravotných problémov, v dôsledku čoho sa snaží priberať najmä zo zdravých potravín a navštevuje aj posilňovňu. Podľa autorov sociálnej siete Feabie je pre väčšinu členov z komunity dôležité, aby zostali pri priberaní na váhe čo najviac zdraví.

Obezita sama osebe síce vždy bude predstavovať zdravotné riziko, no sexuálna túžba u mnohých adipofilov je v tejto rovine jednoducho silnejšia.

„Sexualita je z môjho pohľadu jednou z najzákladnejších častí našej osobnosti a túžba prejaviť slobodne svoje preferencie môže byť niekedy silnejšia než starosť o vlastné bezpečie. Navyše ak hovoríme o sexuálnych preferenciách, ide o niečo vnútorné, silné, čo si však sami nevyberáme.

Nemôžeme si zvoliť, čo konkrétne nás bude priťahovať, ale určite sa môžeme učiť prijímať sami seba, nech už sú naše preferencie akékoľvek, a hľadať cesty, ako ich realizovať takým spôsobom, ktorý pre nás nebude ohrozujúci alebo aspoň nie viac, ako je nevyhnutné. Moja skúsenosť je taká, že hľadanie bezpečnej formy realizácie je pre duševnú pohodu oveľa lepšie než snaha svoju sexualitu úplne potlačiť,“ povedala nám Pospíšilová.

Odporúčané
Priťahovali ho výkaly, po mesiaci sa priznal svojej priateľke. Prečo môže byť koprofília nebezpečná? Priťahovali ho výkaly, po mesiaci sa priznal svojej priateľke. Prečo môže byť koprofília nebezpečná? 21. apríla 2021, 9:30

Bola vydatá a masturbovala nad priberajúcimi ženami

Adipofil nemusí svoju sexuálnu fantáziu nutne pretaviť do reality. Ako príklad poslúži štúdia doktora Paula Vaseyho a doktorky Lesley Terryovej, v ktorej skúmali 30-ročnú ženu s krycím menom Lisa.

„Keď mala zhruba 7 alebo 8 rokov, začala byť fascinovaná ľuďmi s väčšou postavou a predstierala, že jej bábiky barbie priberajú na váhe. Keď mala 13 rokov, snívalo sa jej o pribratej žene, ktorá mala na sebe crop top a tancovala. Vtedy v spánku zažila prvý orgazmus,“ napísali autori štúdie.

V dospelosti sa Lisa vydala, no napriek tomu vyhľadávala stránky, na ktorých pozorovala ženy v procese priberania na váhe. „Lisa uviedla, že sa na tieto typy obrázkov pozerala niekoľkokrát týždenne a masturbovala pri nich,“ informujú autori štúdie.

Sexuálny život s manželom hodnotila ako uspokojivý, no zaujímavosťou je, že s ním dokázala 

klitoridálny orgazmus dosiahnuť iba v prípade, ak pri tom fantazírovala o obezite.

Autorom štúdie povedala, že ju veľmi vzrušuje predstava dominantného feedera, ktorý by od nej požadoval, aby jedla a priberala na váhe, pretože by ho tým sexuálne vzrušovala. Podľa autorov štúdie sú vo väčšine prípadov v heterosexuálnych pároch kŕmičmi (feeders) muži a kŕmenými osobami (feedees) ženy.

Odporúčané
Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) 18. marca 2024, 18:00

Doktori sa Lisy pýtali aj na to, akým spôsobom by zrejme dokázala do 60 sekúnd dosiahnuť orgazmus. Odvetila im, že by začala masturbovať s vibrátorom a držala by sa za svoje brucho a boky pri pomyslení na to, že je veľmi pribratá a niekto jej hovorí, že ju ešte viac vykŕmi. 

Za svoje najbláznivejšie sexuálne fantázie považovala predstavu, ako sa jej ľudia smejú za nadváhu a nazývajú ju „tučkom“ alebo „prasaťom“. Lisa však vo vzťahu s adipofilom nikdy nebola, pretože nechcela, aby sa jej prípadná obezita odzrkadlila na zlom zdravotnom stave.

Keby však chcela zapojiť svoje sexuálne preferencie do vzťahu, nemusela by nutne priberať. 

„Pre niekoho môže byť vhodnou alternatívou roleplay. Vďaka takejto forme si môžu ľudia udržiavať zdravú hmotnosť a venovať sa zdravému životnému štýlu a v rámci ohraničenej ‚scénky‘ sa hrať na vykrmovanie, prejedanie a podobne. Pre niekoho môže byť taká forma úplne dostačujúca, pretože nie každý človek s týmito preferenciami reálne túži po nadváhe. Eroticky príťažlivý môže byť už samotný proces, keď partnera kŕmime, nechávame sa kŕmiť alebo sa láskyplne prejedáme spoločne,“ dodala psychologička na záver.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @realgrowmebigger

Domov
Zdieľať
Diskusia