Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 9:30
Čas čítania 8:11
Jakub Paulík

Vykŕmil ju tak, že sa nevedela bez pomoci sprchovať či obliekať. Sexuálne ich to vzrušovalo

Vykŕmil ju tak, že sa nevedela bez pomoci sprchovať či obliekať. Sexuálne ich to vzrušovalo
Zdroj: Unsplash/Christopher Williams/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI PARAFÍLIE SEXUALITA
Uložiť Uložené

Je to nezdravé? Určite. Podľa psychologičky sa však dajú nájsť spôsoby, ako prípadné riziká znížiť.

„Odfoť mi svoje brucho nalačno a pošli mi potom aj fotku, keď doješ pizzu,“ napísal svojej priateľke. Tešilo ho, že jej mohol objednať jedlo a nakŕmiť ju, kým nebola úplne plná. Pohľad na jej nafúknuté brucho ho sexuálne vzrušoval. Najprv nevedela, ako to prijať, ale povedala si, že to skúsi.

Dá sa vôbec fungovať s partnerom, ktorý má takéto netradičné sexuálne preferencie?

Ak ťa zaujímajú ďalšie články o ľudskej sexualite, sleduj túto sekciu.
Odporúčané
Človek ako nábytok. Michal z BDSM komunity nám porozprával, v čom spočíva táto netradičná sexuálna praktika Človek ako nábytok. Michal z BDSM komunity nám porozprával, v čom spočíva táto netradičná sexuálna praktika 10. mája 2021, 9:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Na ktorej sociálnej sieti sa stretávajú ľudia z komunity fat fetišistov.
  • Prečo fat fetišisti priberajú či vykrmujú partnerov, i keď vedia, že je to nezdravé.
  • Ako možno fungovať vo vzťahu s fat fetišistom, aj keď nás jeho praktiky nevzrušujú.
  • Aké sexuálne hry môžu fat fetišisti skúšať bez toho, aby pribrali.
  • Ako môže fat fetišizmus zostať len vo svete fantázie a masturbačných predstáv.
  • Čo môže u človeka spustiť fat fetiš či iné sexuálne odchýlky.

Pre niekoho nechutné, pre iného vzrušujúce

Partner jej takmer po roku vzťahu telefonicky oznámil, že má sklony k fat fetišizmu. Keď túto neočakávanú informáciu spracovala a vygooglila si, čo to vlastne je, požiadala ho, aby jej ukázal, čo presne sa mu páči. Do správy jej teda odoslal video s bacuľatou blondínou v spodnej bielizni, ktorá sa s veľkou chuťou pustila do jedenia torty. 

Sophia pre The Huffington Post uviedla, že bola bulimičkou, ktorá si s jedením spájala množstvo stresujúcich zážitkov, no kvôli partnerovi sa zrazu ocitla na druhej strane barikády. Pri jej prvej skúsenosti s týmto fetišom jej priateľ objednal veľkú pizzu a poprosil ju, aby mu poslala fotografiu svojho brucha predtým, ako ju začne jesť, a následne, keď už bude plná.

Keď išli neskôr spolu na rande, Sophia sa znova poriadne najedla a pre potešenie partnera ho požiadala, aby jej ešte kúpil zmrzlinu. Pri samotnom sexe sa však už necítila tak komfortne, ako by si želala. Priateľ sa jej totiž dotýkal na mierne vytŕčajúcom bruchu, ktoré považovala za príliš veľké. Sexuálna odchýlka jej partnera ju však v konečnom dôsledku prinútila, aby sa na svoje telo začala pozerať odlišne. Pochopila, že niektorí muži túžia po ženách kyprejších tvarov.

Odporúčané
Kým spíš, tvoj priateľ nad tebou masturbuje. Kedy môže byť somnofília nebezpečná? Kým spíš, tvoj priateľ nad tebou masturbuje. Kedy môže byť somnofília nebezpečná? 12. februára 2021, 14:30

Môže však takýto vzťah, v ktorom je jeden z partnerov fat fetišista, fungovať?

„Univerzálna odpoveď na to nie je, ale v niektorých prípadoch určite áno. Záleží aj na tom, o ktorú ‚záľubu‘ zo spektra adipofílie ide a nakoľko je človek ochotný zdieľať ju, aj keď mu nie je vlastná. Je tiež potrebné počítať s tým, že ak človek zmení svoje proporcie, nejakým spôsobom sa to premietne aj do jeho sebapoňatia, a zároveň ak sa zmenia proporcie partnera či partnerky, ktorí sú takto sexuálne zameraní, môže to mať vplyv na to, nakoľko bude pre druhého atraktívny,“ povedala pre Refresher psychologička Zdeňka Pospíšilová, ktorá sa okrem iného špecializuje na ľudskú sexualitu a rôzne tabuizované témy vrátane fetišov.

Osobne pozná ľudí, ktorí žijú s fat fetišistom vo vzťahu, a i keď táto parafília nepatrí medzi veľmi časté, nájsť si vhodného partnera je podľa nej určite možné. „A pokiaľ sa to podarí, môže takýto vzťah dobre fungovať,“ dodala k veci.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Potchi 💞💖 (@curvypotchi)

Facebook pre fat fetišistov

Odborné pomenovanie adipofília ti zrejme veľa nehovorí, no takzvaný fat fetišizmus by ti mohol napovedať, o akú sexuálnu odchýlku vlastne ide. Adipofilov vzrušujú rôzne sexuálne predstavy týkajúce sa naberania telesnej hmotnosti.

Odporúčané
Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) Dajana maľuje erotické obrazy: Už na základnej škole som kreslila sexy dievčatá v minisukniach. Učitelia ma hrešili (Rozhovor) 18. marca 2024, 18:00

Sexualita každého človeka je však individuálna a výnimkou nie sú ani adipofili. Časť z nich preto sexuálne nepriťahujú všetky praktiky spájajúce sa s fat fetišizmom. Adipofila môže vzrušovať partnerova obezita a to, že ho kŕmi (hovorí sa im feeders či encouragers – príkladom je Sophiin partner), alebo osobná nadmerná telesná váha, či pocit, že ich niekto vykrmuje (feedees alebo gainers), uvádza štúdia Alyshie D. Bestardovej. 

Okrem toho existuje skupina takzvaných fat admirers, ktorých nemusí vzrušovať kŕmenie, ale jednoducho sa im páčia osoby s nadváhou, píšu autori sociálnej siete Feabie, kde četujú ľudia z tejto komunity.

Feabie.
Feabie. Zdroj: Feabie

Má rád veľké dievčatá a chce ich kŕmiť

Jednou z praktík adipofilov je podľa britského bulváru Metro takzvaný stuffing, pri ktorom jedinca vzrušuje, že jedlom naplní svoj či partnerov žalúdok až „do prasknutia“.

Veľmi častou a pomerne známou praktikou je aj feederism. Ak si v televízii niekedy sledoval šou zamerané na netradičné páry, určite si narazil na dvojicu, v ktorej bol jeden z partnerov obézny a druhý mal „normálnu“, ničím nevynikajúcu postavu. Napriek tomu však svojho partnera nemotivoval k tomu, aby schudol, práve naopak. Vzrušovalo ho, keď mohol svoju polovičku poriadne vykrmovať.

Odporúčané
Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex 31. mája 2020, 12:02

Doktor Mark Griffiths na svojom blogu poznamenáva, že pre jedinca nemusí byť dôležitý len sex s obéznou osobou, ale aj pocit, že ju kŕmi a navádza na jedlo, v dôsledku čoho napokon priberie.

Philippe a Donna
Philippe a Donna Zdroj: TLC UK / YouTube

Takýmto príklad je aj Philippe Gouamba (na fotke vyššie), ktorý rád vykrmoval svoju partnerku Donnu Simpsonovú a ich vzťah označoval za „erotický a extrémny sexy“. „Je to veľké dievča a také mám rád,“ vyhlásil Philippe v jednej z častí dokumentárnej série Strange Sex.

Donnu našiel vďaka webovej stránke, ktorá mala byť venovaná obdivovateľom žien s nadmernou váhou. Obaja teda od začiatku vedeli, aké sú ich sexuálne túžby.

So smiechom však priznal, že vzhľadom na Donninu obezitu boli niektoré sexuálne polohy výrazne problematické, čo mu však určite neprekážalo. Donna v dokumente prezradila, že jej cieľom je, aby pribrala na viac ako 450 kilogramov, v čom ju Philippe dlhodobo podporoval. Svojho času bola najobéznejšou ženou, ktorej sa podarilo porodiť zdravé dieťa.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99339 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo môže byť pre fat fetišistu vzrušujúce na imobilnej obéznej osobe.
  • Kto vo vzťahu zväčša býva kŕmičom a kto kŕmeným.
  • Kedy by mal fat fetišista podľa psychologičky vyhľadať odbornú pomoc.
  • O žene, ktorá masturbovala nad priberajúcimi modelkami, aj keď mala manžela.
  • Čo vraví psychologička na zdravotné riziká fat fetišizmu.
Domov
Zdieľať
Diskusia