Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 9:51
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Toto sú tri hlavné spôsoby, ako očkovanie zničilo reťaz medzi nákazou a ťažkým priebehom koronavírusu, tvrdia britskí lekári

Toto sú tri hlavné spôsoby, ako očkovanie zničilo reťaz medzi nákazou a ťažkým priebehom koronavírusu, tvrdia britskí lekári
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vakcinácia je hlavným nástrojom na ceste von z pandémie, o čom podľa britských lekárov svedčia údaje o hospitalizáciách, úmrtiach aj nakazených.

V Spojenom kráľovstve si pred mesiacmi stanovili jasný plán, ako bojovať s pandémiou a vymyslieť vakcinačnú stratégiu tak, aby očkovacie látky najskôr ochránili najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva. Mladí ľudia vo veku od 25 rokov budú môcť o vakcináciu požiadať až v najbližších dňoch, informuje Daily Mail. Na Slovensku pre nedostatočný záujem očkujú úrady všetky vekové kategórie už niekoľko týždňov.

Odporúčané
Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom 7. júna 2021, 19:20

Na základe skúseností z posledných mesiacov identifikovali britskí lekári tri základné dôvody, prečo sa vďaka vakcinácii situácia v krajine natoľko zlepšuje. Prvým z dôvodov je vplyv očkovania na výraznú redukciu pacientov, ktorých je potrebné hospitalizovať v nemocniciach.

Šéf britskej zdravotnej služby NHS Chris Hopson vyhlásil, že vakcíny rozbili reťaz medzi nakazením a závažným priebehom ochorenia.

O úspechu svedčí fakt, že v poslednom čase Spojené kráľovstvo zaznamenalo aj dni, keď v krajine nepribudlo žiadne nové úmrtie na koronavírus, čo sa zatiaľ nepodarilo dosiahnuť ani na niekoľkonásobne menšom Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia