Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 18:26
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Slovensko posielalo do európskej agentúry zlé údaje o testovaní. Červenou krajinou sme zostali pre chybu hygienikov

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Cestovanie po Európe mohlo byť už niekoľko týždňov oveľa jednoduchšie.

V polovici mája premiestnilo Česko našu krajinu z najrizikovejšej skupiny do kategórie menej rizikových, ale radosť trvala len niekoľko dní. Vzápätí sa Slovensko vrátilo do červenej fázy českého cestovateľského semafora, kde zostáva dodnes.

Ako sa ukázalo, nešlo o zlú situáciu v súvislosti s koronavírusom, ale fakt, že slovenský Úrad verejného zdravotníctva posielal do Európskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (ECDC) nesprávne údaje o testovaní, informuje Denník N. A keďže Česko svoj cestovateľský semafor založilo výlučne na údajoch od ECDC, niet sa čomu diviť.

Odporúčané
Za Bratislavou zrazil vlak dve maloleté dievčatá, na miesto okamžite dorazili záchranári aj polícia Za Bratislavou zrazil vlak dve maloleté dievčatá, na miesto okamžite dorazili záchranári aj polícia 1. júna 2021, 16:39

Úrad verejného zdravotníctva teraz svoju chybu priznal. Vo vyjadrení pre Denník N skonštatoval, že išlo o zlyhanie ľudského faktora, keď hygienici nahlasovali potrebné údaje o miere pozitivity a pribúdajúcich prípadoch koronavírusu do spoločného európskeho systému TESSy, ktorý je zdrojom dát pre európsku mapu publikovanú ECDC.

Domov
Zdieľať
Diskusia