Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2021, 9:30
Čas čítania 4:24
Martin Mičuda

Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom

Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA
TECH AUTOMOBILOVÉ TESTY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Nový Tucson stavil na svojský dizajn a moderné technológie.

Hyundai Tucson netreba špeciálne predstavovať, pretože na slovenskom trhu dlhodobo patrí medzi najpopulárnejšie modely, dokonca to bolo niekedy najpredávanejšie SUV na Slovensku. 


Aj preto sme sa túto novinku rozhodli vyskúšať a zistiť, aká je v skutočnosti. Schválne sme si pritom vybrali exemplár vo výraznej červenej.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Extravagantný kabát

Na aute upúta najmä maska s integrovaným denným svietením, ktoré vo vypnutom stave nie je očividné. Čo však vidno okamžite, je pôsobivý dizajn, ktorý strháva pozornosť a zároveň polarizuje fanúšikov motorizmu. Unikátna maska či hlavné a diaľkové LED svetlá v spodnej časti nárazníka totiž nemusia sadnúť každému.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30


Medzigeneračne sa rozmery vozidla zväčšili vo všetkých smeroch (4 500 × 1865 × 1 650 mm), i keď tých pár centimetrov navyše statočne maskujú výraznejšie dizajnové riešenia. Ak si zástancom konzervatívnych línií, tak nový Tucson asi nie je nič pre teba. Pri pohľade z profilu nás napríklad rušia klinovité línie karosérie.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Zboku však zaujme kontrastnou líniou nad bočnými oknami, v rámci príplatkovej výbavy dokonca nechýba ani možnosť čiernej strechy. Novinka si zaslúži pochvalu za ukážkovo kryté prahy, ľahké nastupovanie dozadu a celkový priestor na zadných sedadlách. Je cítiť, že Tucson narástol v každom smere.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30


Vzadu okrem veľmi originálne tvarovaných a navzájom prepojených LED svetiel (a lacných halogénov v nárazníku) upriamujeme pozornosť na netradičné riešenie – zadný stierač premiestnili pod strešný spojler a na jeho pôvodnom mieste pribudlo logo zaliate v skle. Keďže sme testovali mild-hybrid s batériou pod podlahou, batožinový priestor v tomto prípade nemá 598, ale 546 litrov.


Okrem samotných tvarov karosérie svoj jedinečný dizajn majú aj 19″ dvojfarebné disky a plastová štruktúra v spodnej časti nárazníkov. Koncovky výfukov sú dve, no špecifických kriviek na karosérii nespočet. Výsledok? V danej triede by si pravdepodobne futuristickejšie pôsobiace SUV hľadal len veľmi ťažko.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Uhladený, no značne modernejší vo vnútri

Pomerne veľký kontrast k dizajnu exteriéru predstavuje návrh interiéru, kde sú pre zmenu veľmi uhladené línie. Z palubnej dosky vypadla tradičná kaplnka nad budíkmi, naopak, v strede pribudol široký stredový panel, ktorý sa zlieva do stredového tunela a niekedy sa bije o miesto s vodičovým kolenom.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31


V rámci testovanej výbavy Premium sú v kokpite dva 10,25″ displeje. Digitálne budíky majú 3 preddefinované štýly vzhľadom na zvolený režim. Chýbala nám pridaná hodnota displeja, pretože napríklad mapa sa zobraziť nedá. V porovnaní s i30 po facelifte je však toto plnohodnotnejšie riešenie s veľmi peknou grafikou a dobre čitateľnými údajmi. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99095 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa pracuje s tlačidlovým voličom prevodovky.
  • Aké sú silné stránky interiéru.
  • Akú má výbavu najvýkonnejšia naftová verzia.
  • V čom má Tucson lepší podvozok ako Tiguan.
  • Za koľko dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h.
  • S akou priemernou spotrebou je možné jazdiť.
  • Ako si Tucson poradí s terénnymi nástrahami.
Späť
Zdieľať
Diskusia