Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2021, 18:49
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Kendall Jenner kritizujú pre jej značku tequily. Mexické komunity ju obvinili z kultúrneho privlastnenia

Kendall Jenner kritizujú pre jej značku tequily. Mexické komunity ju obvinili z kultúrneho privlastnenia
Zdroj: Gareth Cattermole/Getty Images
OSOBNOSTI KENDALL JENNER
Uložiť Uložené

Podľa niektorých pobúrených členov mexických a latinskoamerických komunít je urážlivé a dehonestujúce, že sa modelka snaží napodobiť iné etnikum len kvôli svojmu vlastnému profitu.

Influencerka, modelka a po novom aj podnikateľka Kendall Jenner predstavila svoju novú značku známeho mexického alkoholického nápoja tequila. Novinka s názvom 818 Tequila sa však okrem iného dočkala predovšetkým kritiky od latinskoamerických a mexických komunít, informuje USA Today.

Odporúčané
Hodnota biznisu s tvarujúcou spodnou bielizňou Kim Kardashian vzrástla na viac ako 1,6 miliardy dolárov Hodnota biznisu s tvarujúcou spodnou bielizňou Kim Kardashian vzrástla na viac ako 1,6 miliardy dolárov 12. apríla 2021, 19:15

Mnohí ľudia Kendall Jenner totiž obviňujú z kultúrneho privlastnenia, o ktorom posledné roky počuť čoraz viac. Definuje sa ako kopírovanie prvkov marginalizovanej kultúry pre vlastnú potrebu alebo pre vlastné použitie členmi inej kultúry. 

Na kampaňových spotoch 25-ročná modelka so zapletenými vrkočmi a slameným klobúkom na chrbte jazdí na koni po agávovej farme v mexickom Jaliscu, kde jej tequilu vyrábajú.

Podľa niektorých pobúrených členov mexických a latinskoamerických komunít je urážlivé a dehonestujúce, že sa modelka snaží napodobiť iné etnikum len kvôli svojmu vlastnému profitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia