Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2021, 11:34
Čas čítania 0:45
Kamila Šebestová

Nútili ich k prostitúcii či k práci v nechtových štúdiách. Nemci rozbili gang prevádzačov, stopy viedli na Slovensko

NEWS UTEČENCI
Uložiť Uložené

Prevádzači nútili vietnamské utečenky, aby si „odpracovali dlh“ v masážnych salónoch, nechtových štúdiách či v bytoch ako prostitútky.

Nemecká polícia robila dnes ráno rozsiahlu raziu proti prevádzačstvu a obchodovaniu s ľuďmi. Do akcie zapojila 700 policajtov. Hoci sa sústredila na Berlín a ostatné nemecké mestá, dopátrala sa k podozrivému objektu až v Bratislave. 

Jedného z hlavných podozrivých sa im podarilo zadržať v hlavnom meste Nemecka. Pochádzal z Vietnamu. K druhému zatknutiu došlo v Bratislave. Prevádzači si za prevoz utečeniek údajne pýtali 13 000 až 21 000 eur.

Prevádzali ich z Vietnamu do Nemecka cez byty na Slovensku. Nútili ich pracovať v nechtových štúdiách, masážnych salónoch či v bytoch, kde museli robiť nútenú prostitúciu. Operáciu iniciovala nemecká prokuratúra v rámci európskeho policajného úradu Europol.

Domov
Zdieľať
Diskusia