Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2021, 18:50
Čas čítania 0:47
Daniel Mikolášik

Matovič sa nedá zaočkovať Sputnikom, za ktorý tak bojoval. Skomplikoval by mu vraj cestovanie

NEWS IGOR MATOVIČ SPUTNIK V
Uložiť Uložené

„Bohužiaľ, budem sa musieť rozhodovať pre inú vakcínu, hoci by som sa rád zaočkoval Sputnikom," povedal minister financií.

Minister financií Igor Matovič oznámil, že sa nedá zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V, hoci by sa ňou vraj dal zaočkovať veľmi rád. Tvrdí však, že by mu skomplikovala cestovanie. Uviedol to na piatkovej tlačovej besede hnutia OĽaNO v Národnej rade SR po schválení navýšenia výdavkov v rozpočte.

Odporúčané
Právnik Kamenec o zmluve o Sputniku V: Je nevýhodná, naivná vláda nezvládla vyrokovať priaznivé podmienky (Rozhovor) Právnik Kamenec o zmluve o Sputniku V: Je nevýhodná, naivná vláda nezvládla vyrokovať priaznivé podmienky (Rozhovor) 30. apríla 2021, 18:14

Podľa jeho slov sa „bude musieť rozhodnúť pre inú vakcínu“, pretože nie všetky okolité krajiny uznávajú ruskú vakcínu, ktorá doposiaľ nebola registrovaná Európskou liekovou agentúrou (EMA).

Vzhľadom na výkon jeho ministerskej pozície by mu to vraj skomplikovalo situáciu. Doteraz však neoznámil, kedy má v pláne dať sa zaočkovať proti koronavírusu, hoci opakovane uvádzal, že očkovanie je jedinou zbraňou na porazenie pandémie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia