Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021, 17:30
Čas čítania 4:48
Viktor Kniš

Budeme hokejoví majstri sveta? Odpovedali nám tí najpovolanejší

ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Výberu Slovenska sa počas prvých troch zápasov veľmi darilo, do štvrtkového stretnutia so Švajčiarskom vstupujú s plným bodovým ziskom.

Po troch zápasoch má výber Slovenska na majstrovstvách sveta v hokeji 9 bodov a na súperov ako Rusko, Švédsko alebo Česko sa pozerá zvrchu tabuľky. Nie však povýšenecky, ale s pokorou. 

Kanadský tréner Craig Ramsay zostavil veľmi omladený káder s chuťou hrať. Bez tlaku a s odvahou chalani vyhrávajú jeden zápas za druhým a presviedčajú nielen výsledkami, ale aj samotnou hrou. Potenciál do ďalších rokov je teda obrovský.

Na šampionáte v Lotyšsku môžu Slováci len prekvapiť, je však škoda, že ich zatiaľ úspešnú cestu fanúšikovia nemôžu podporovať naživo. Generálny manažér najvyššej hokejovej ligy a držiteľ zlatej medaily z majstrovstiev v roku 2002 si myslí, že skutočná vlna pozornosti sa spustila výhrou nad Ruskom. 

Odporúčané
PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 15. mája 2021, 9:30

„Je škoda, že sa tohtoročné majstrovstvá sveta komunikovali tak vlažne. Nerozumel som tejto stratégii. Akoby sme sa báli, aby národ náhodou nemal očakávania. To je na škodu, ale po víťazstve nad Ruskom ošiaľ konečne prichádza,“ povedal Refresheru „zlatý chlapec“ Richard Lintner. 

Refresher oslovil komentátorov Pavla Gašpara a Mareka Marušiaka, skúseného hokejistu Richarda Lintnera a reprezentanta Adama Lišku, aby sa ich opýtal, ako zatiaľ vnímajú priebeh šampionátu. 

Hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vnímajú športoví komentátori výkon slovenského mužstva na MS 2021.
  • Či slovenskí hráči hrajú pod tlakom.
  • Aká je nálada v kabíne.
  • Aké chyby spravili slovenskí hokejisti na majstrovstvách.
  • Či si Lintner, Liška a Gašpar myslia, že budeme majstri.

Budeme majstri? Bohato by stačilo, keby sme boli v akcii ešte aj posledný víkend šampionátu, odkazuje Pavol Gašpar

Postupová matematika hovorí jasne: Slovensku postup zo skupiny v súčasnej situácii pravdepodobne neujde. „Tlak od fanúšikov si nepripúšťame. Naším cieľom je v prvom rade postup zo skupiny a ani to ešte nie je splnené. Výhra v troch zápasoch nemusí stačiť, ešte potrebujeme minimálne jeden alebo dva. Ale je pekné byť na víťaznej vlne,“ povedal pre Refresher útočník slovenskej reprezentácie Adam Liška. 

Odporúčané
Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) 7. júna 2021, 12:30

Aktuálny šampionát však priniesol už veľmi veľa prekvapení a nezvyčajne vyzerá aj B-skupina. Kanada, ktorá chodila turnaje vyhrávať, prehrala prvé tri zápasy aj s papierovo slabšími súpermi. Pravdou zostáva, že aj vzhľadom na všetky okolnosti je pre hráčov zo zámoria prioritou vlastné zdravie, preto nevidíme taký hviezdny tím ako po minulé roky. 

Budeme majstri? Adam Liška upozorňuje, že síce sú dnes hráči Slovenska výborne naladení a sebavedomí, priebeh turnaja sa ešte bude vyvíjať aj mimo ľadu. „Bodaj by sme boli majstri, ale je ťažké odhadovať to takto vopred. Je veľa dobrých tímov. Veľa tímov ešte posilnia hráči z NHL, takže to bude trochu iné. Veľa na týchto turnajoch robí sebavedomie a forma. Teraz sme správne mentálne naladení,“ skonštatoval pre Refresher. 

O trochu skeptickejší sú športoví komentátori RTVS, ktorí výkony Slovákov sledujú dlhé roky. „Bohato by stačilo, keby sme boli v akcii ešte aj posledný víkend šampionátu,“ odpovedá na otázku, či budeme majstri, Pavol Gašpar. Jeho kolega Marek Marušiak je ešte opatrnejší. „Raz hádam určite budeme majstri,“ odpovedá s úsmevom. 

„Teraz by som až tak ďaleko nepozeral. Časy, keď bol pre nás kľúčový iba štvrťfinálový zápas, sú pre nás dávno preč. Teraz sme v pozícii, že každý zápas je pre nás kľúčový a musíme sa pozerať len na ten najbližší. Herne sa mi zdajú najlepší Švajčiari, ale či budú majstri...? Uvidíme 6. júna,“ dodáva komentátor Marek Marušiak. 

Richard Lintner dúfa, že celý národ Slovákom v Lotyšsku verí a verí aj v medailové ambície.

Lintner
Zdroj: TASR

Disciplína, koncentrácia a pokoj ako nikdy predtým. Prečo máme 9 bodov?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 98845 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako je možné, že sa Slovensku na šampionáte tak darí.
  • Ako ovplyvnila atmosféru v Lotyšsku pandémia a akú majú obmedzenia výhodu.
  • Aké vzťahy panujú medzi hráčmi slovenskej hokejovej reprezentácie.
  • Čo môžeme očakávať od ďalšieho vývoja turnaja.
Domov
Zdieľať
Diskusia