Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021, 7:24
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Šofér, ktorý zomrel pri nehode tesly na diaľnici, krátko predtým vychvaľoval na Tiktoku jej autonómny režim

NEWS TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Polícia zatiaľ neuzavrela vyšetrovanie, a tak nevedno, či bolo vozidlo v autonómnom režime aj v čase nehody.

Začiatkom mája prišiel pri autonehode o život 35-ročný Američan Steven Hendrickson. V čase nehody sedel za volantom svojho vozidla Tesla Model 3, keď na diaľnici narazil do prevráteného kamióna v kalifornskom meste Fontana.

Odporúčané
Ficova politická strana Smer mení zaužívané meno aj logo. Vracia sa k červenej ruži a do popredia chce posúvať slovenské témy Ficova politická strana Smer mení zaužívané meno aj logo. Vracia sa k červenej ruži a do popredia chce posúvať slovenské témy 20. mája 2021, 7:51

Náraz šoféra tesly zabil priamo na mieste, ale zranil aj vodiča prevráteného kamióna spoločne s mužom, ktorý zastavil na krajnici, aby kamionistovi pomohol, informuje Dailydot.

Polícia začala nehodu vyšetrovať, pričom vo svojom pôvodnom vyjadrení skonštatovala, že vodič mal v čase nehody pravdepodobne zapnutú funkciu autopilot, ktorá je schopná auto riadiť bez výraznejších zásahov vodiča. Polícia však medzitým svoje vyjadrenie upravila a skonštatovala, že vyšetrovanie zatiaľ nepreukázalo, v akom móde mal vodič auto zapnuté.

Domov
Zdieľať
Diskusia