Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 14:30
Čas čítania 6:11
Katarína Danková

Ak máš blízko k streetstylu a zároveň chceš investovať do luxusného produktu, vyskúšaj ísť touto cestou, radí slovenský stylista

Ak máš blízko k streetstylu a zároveň chceš investovať do luxusného produktu, vyskúšaj ísť touto cestou, radí slovenský stylista
Zdroj: Unsplash/Laura Chouette/volně k užití
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDNY PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Jedinečné kolekcie, ktorých nebolo vyrobených veľa kusov. Takéto kúsky budú stáť rozhodne viac ako iné. Ak sa už dlhšie pohrávaš s myšlienkou investovania do luxusného streetstylu, prezradíme ti, po čom pátraj.

Kúpiť si značkové tenisky alebo kabelku je dobrý nápad. Ešte lepším nápadom však je kúpiť si limitovaný módny kúsok, po ktorom je veľký dopyt. Ak sa ti to podarí, gratulujeme. O niekoľko rokov neskôr na ňom zaručene pekne zarobíš.

„Kabelka značky Chanel v roku 1955 stála 220 dolárov a v súčasnosti sa jej cena pohybuje od 4 900 eur vyššie,“ uvádza jeden z mnohých príkladov módny znalec a stylista Alexander Lindov. Pýtaš sa, čím je to podmienené?

Ak už dlhšie plánuješ investíciu do luxusného kúska zo sveta módy a nevieš, ako začať, na čo si dať pozor alebo do čoho vlastne investovať, aby sa ti to o pár rokov vrátilo, pýtali sme sa za teba odborníka na módu. V hre je viacero faktorov, o ktorých sa dozvieš v tomto článku.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo sú najhorúcejšie módne kúsky za prvý štvrťrok 2021.
  • Do akého kúska je najlepšie investovať.
  • Prečo sú podľa stylistu najpredávanejšími značkami Chanel a Louis Vuitton.
  • Ktorý je najdrahší módny kúsok a za koľko ho vydražili.
  • Ktoré faktory ovplyvňujú cenu módneho kúska.
  • Prečo podľa stylistu Lindova hrá úlohu v predaji módneho kúska aj marketing.
  • Na čo si dať pozor pri nákupe luxusného produktu.
  • Do ktorého streetstylového kúska odporúča investovať stylista.
Odporúčané
Ako zarobiť milión eur investovaním? Ako zarobiť milión eur investovaním? 3. decembra 2018, 16:07

Ako nájsť ten pravý investičný kúsok

Možno by si tomu neveril, ale aj vo svete investícií existujú trendy, ktoré sa každou sezónou menia. Preto ak si nevieš vybrať, do čoho vložíš svoje peniaze, zisťuj, čo medzi luxusnými kúskami aktuálne najviac letí, o čo je v danom čase najväčší záujem a zároveň aj vyrobené limitované množstvo.

Na pomoc pri výbere ti poslúžia rôzne internetové stránky, no ako overený zdroj ti môže pomôcť aj The Lyst Index, ktorý zbiera údaje nielen zo správania nákupcov na vlastnom webe, ale i z Google search data či rôznych sociálnych sietí a celosvetových štatistík. Sleduje preferencie kupujúcich a vyhodnocuje tie najhorúcejšie luxusné kúsky, ktoré stoja za tvoju pozornosť. Prvý štvrťrok tohto roka to bola dvadsiatka dámskych aj pánskych kúskov, z ktorých vyberáme prvých 10 priečok:

TOP 5 DÁMSKYCH KÚSKOV ZA Q1 2021
1. The North Face x Gucci GG canvas bomber jacket
2. Hermès pre-owned Kelly bag
3. Bottega Veneta Lug boot
4. Prada re-edition 2005 nylon bag
5. The Attico Devon mules

TOP 5 PÁNSKYCH KÚSKOV ZA Q1 2021
1. Adidas YEEZY 450 sneakers
2. Moncler Gui vest
3. Prada logo bucket hat
4. Nike Dunk Low sneakers
5. Arc’teryx Beta AR jacket

Najlepšou investíciou sú šperky

Do čoho odporúča investovať stylista Alex Lindov? „Osobne by som investoval do šperkov, pretože tie budú mať vždy na trhu hodnotu.“ Pri svojej práci módneho stylistu pracoval s viacerými luxusnými produktmi, najdrahšie však boli (a stále sú) šperky: „Cenu si netrúfam povedať, no predpokladám, že najdrahším produktom boli asi produkty od Cartiera, keďže počas fotenia ich strážili aj esbéeskári značky.“

Šperky sú podľa stylistu Lindova vždy dobrá investícia.
Šperky sú podľa stylistu Lindova vždy dobrá investícia. Zdroj: Pixabay/Hiep Hoang/volně k užití

Stále najpredávanejšími kúskami sú podľa slovenského stylistu kabelka od značky Chanel či batožinová taška Louis Vuitton, a to vzhľadom na históriu a obdobie, ako dlho sú dané produkty v ponuke. Svoje prvenstvo v obľúbenosti si zachovávajú vďaka kvalitne prešívaným detailom či monogramom, ale hlavne pre pocit originálnosti, luxusu a dokonalej nadčasovosti. 

Odporúčané
TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga 21. februára 2024, 11:00

Priam ikonickými a nesmrteľnými kabelkami, ktoré obstoja všetky veky vekov, sa podľa časopisu Harper's Bazaar stali napríklad čierno-biela večerná kabelka Chanel (11 935 libier), Dior Caro bag (2 600 libier), Prada Cleo kožená kabelka cez plece (1 850 libier), Chloé The Daria day bag (1 300 libier) či Givenchy's Antigona bag (1 590 libier).

Luxusné kúsky módnych značiek.
Luxusné kúsky módnych značiek. Zdroj: Unsplash/Aylin Cobanoglu/na voľné použitie

Marilyn stvorila najdrahší kúsok

Ak by ťa však zaujímal najhodnotnejší módny kúsok všetkých čias, odpoveď poznáme: „Najdrahší módny kúsok, ktorý sa kedy vydražil, sú šaty, ktoré mala na sebe Marilyn Monroe,“ uvádza Alex Lindov a my dopĺňame, že ikonu krásy zdobili v roku 1962 pri príležitosti narodenín amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Marilyn v nich spievala Happy Birthday Mr. President a o pár rokov neskôr sa vydražili za neuveriteľnú sumu 1 267 500 dolárov. V roku 2016 šli opäť do dražby a predali sa za rekordných 4,8 milióna dolárov.

Čo sa týka aktuálne dostupného najdrahšieho módneho kúska, podľa stylistu to môže byť aj produkt, ktorý vôbec nemusel byť súčasťou prehliadky a odprezentovali ho iba určitej VIP klientele. Ak teda nie si hriešne bohatý alebo nemáš tie správne kontakty, pravdepodobne ho ani neuvidíš.

Prečo je to vlastne také drahé

Kvalita, luxus, štýl. Za to všetko si vedia svetovo známe značky vypýtať slušné peniaze. Vo veľkej miere cenu ovplyvňuje aj história danej značky a jej prestíž. A navyše, ak je z niečoho vyrobených len pár kusov, môžeš si byť istý, že sa po tom len tak zapráši. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 98525 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré faktory ovplyvňujú cenu módneho kúska.
  • Prečo podľa stylistu Lindova hrá úlohu v predaji módneho kúska aj marketing.
  • Na čo si dať pozor pri nákupe luxusného produktu.
  • Či sa oplatí investovať aj do pomerne mladej značky.
  • Kedy je správny čas na predaj so ziskom.
  • Do akého streetstylového kúska odporúča investovať stylista.
Domov
Zdieľať
Diskusia