Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2021, 10:54
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

VIDEO: Vandali v Žiline podpálili dúhové vlajky podporujúce LGBT komunitu

NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Ľudia sa na sociálnych sieťach autorom iniciatívy vyhrážali podpálením vlajok už počas dňa. Večer prišlo aj k činom.

Vandali podpálili dúhové vlajky na stožiaroch žilinského bizniscentra na Poštovej ulici. Do redakcie nám poslali aj video, na ktorom je vidieť, ako sa vo večerných hodinách neznáme osoby priblížili k vlajkám a zapálili ich. 

Majiteľ budovy Milan Dubec na Facebooku oznámil vyvesenie vlajok pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii, bifóbii a transfóbii. „Dobrá príležitosť uvedomiť si, že garantovanie práv LGBTQ+ komunite nie je žiadny prejav našej dobrej vôle, ale absolútna nevyhnutnosť, aby sa Slovensko nestalo skanzenom, kde o pár desaťročí posledný zhasne,“ napísal Dubec. 

Už keď sa jeho príspevok začal šíriť sociálnymi sieťami, niektorí diskutujúci písali, že by bol dobrý nápad vlajky zničiť. 

„Vlajky nevydržali dlho. Vandali jednu zapálili a ďalšie tri poškodili. Posilňujeme SBS,“ skonštatoval Milan Dubec. Vlajky sa podľa neho na budovu vrátia, pretože ich dali vyrobiť aj do rezervy. „Láska teda nemá ani limity,“ dodal Dubec, ktorý je zakladateľom portálu azet.sk.

Páchatelia zatiaľ známi nie sú, pretože video z bezpečnostnej kamery zachytáva len samotnú udalosť bez identity vandalov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia