Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2021, 19:02
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Prezidentka Čaputová podporila LGBT komunitu: Sú terčom šikanovania a ponižovania, nemôžeme si zakrývať oči pred nenávisťou

NEWS LGBT+ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka zverejnila video, v ktorom uvádza konkrétne udalosti, keď Slováci trpeli pre svoju sexuálnu orientáciu.

Aj prezidentka Zuzana Čaputová si 17. mája pripomína Medzinárodný deň boja proti homofóbii, bifóbii, intersexfóbii a transfóbii. Na Facebooku zverejnila video, ktoré uvádza niekoľko konkrétnych prípadov, keď homosexuáli na Slovensku trpeli pre svoju sexuálnu orientáciu.

Hlava štátu uvádza aj štatistiku, z ktorej vyplýva, že za posledných päť rokov 10 percent členov LGBTI komunity zažilo fyzický alebo sexuálny útok len preto, že sú „iní“.

„Za touto štatistikou sa skrývajú konkrétni ľudia. Sú to naši susedia, spolužiaci a spolužiačky, kolegovia a kolegyne, priatelia a príbuzní,“ pripomína prezidentka na Facebooku. 

Hlava štátu si myslí, že v súčasnej dobe si už spoločnosť nemôže zakrývať oči pred nenávisťou. „Každý má právo na život v dôstojnosti, v rešpekte a v bezpečí. Nedajme v našom živote priestor žiadnym prejavom násilia, diskriminácie a nevraživosti,“ dodáva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia