Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 14:37
Čas čítania 0:54
Tímea Krauszová

Takto znie hymna futbalových majstrovstiev Európy 2020, za ktorou stoja Bono Vox, Edge a Martin Garrix

Takto znie hymna futbalových majstrovstiev Európy 2020, za ktorou stoja Bono Vox, Edge a Martin Garrix
Zdroj: Unsplash/Chaos Soccer Gear/volně k užití
NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

Majstrovstvá Európy, ktoré pre koronavírus odložili na neskôr, sa začnú už o necelý mesiac.

Legendárny spevák Bono Vox a jeho kolega hudobník a spevák Edge v spolupráci s producentom a dídžejom Martinom Garrixom nahrali oficiálnu hymnu pre futbalové EURO 2020. Hoci je už rok 2021, na oficiálnu hymnu, ako aj na samotné majstrovstvá sme si vzhľadom na pandémiu museli počkať. Novú hymnu UEFA vypustila do sveta necelý mesiac pred začiatkom európskych majstrovstiev, tie odštartujú už 12. júna 2021 v Ríme.

Odporúčané
Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu 14. mája 2021, 9:30

Svetové mená v novej futbalovej hymne

„Oficiálna pieseň vznikla na oslavu futbalu a UEFA EURO 2020, jedného z najväčších futbalových podujatí na svete,“ znie oficiálna tlačová správa k novinke s názvom We Are The People. Nesie v sebe pozitívnu energiu a odzrkadľuje nádej a odhodlanie, ktoré budú tímy potrebovať na svojej ceste za úspechom. Kľúčová je téma jednoty, ktorú odzrkadľuje aj fakt, že po prvýkrát v histórii budú majstrovstvá Európy naprieč kontinentom.

Martin Garrix opísal svoju skúsenosť s hviezdami kapely U2 ako neuveriteľnú. „Som veľmi hrdý na to, čo sme spolu vytvorili, a teším sa, že sa o to konečne môžem podeliť so svetom!“

Cieľom hymny je aj naladiť fanúšikov na nadchádzajúce majstrovská a na správnu atmosféru. V texte zaznieva silné povzbudenie. „My sme tí ľudia, na ktorých sme čakali,“ znie v refréne s odkazom na silu ľudstva povstať aj po vojnách a konfliktoch a znovu budovať to krásne, ľudské a dobré. V piesni je niekoľko odkazov aj na hrôzy, s ktorými sme sa vo svete vyrovnávali v posledných rokoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia