Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2021, 13:01
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík

Ukradol drevo za 26 centov, hrozili mu dva roky väzenia. Prokurátorka rozhodla o jeho osude

NEWS KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Jeho partnerka, mladší súrodenci a starý otec majú dôvod na radosť.

Patrikovi K. z Richnavy hrozili za krádež dreva v hodnote 26 centov až 2 roky za mrežami. Iba 18-ročného mladíka však zachránila prokurátorka, ktorá podľa informácií TV Markíza prihliadla na to, že sa spoločne so starým otcom stará o mladších súrodencov. Ich mamu totiž zabil otec. Obvinenie voči mladému mužovi nakoniec zrušila.

„Dozorujúca prokurátorka Okresnej prokuratúry Spišská Nová Ves po preskúmaní veci v rámci prokurátorského dozoru zrušila uznesenie o vznesení obvinenia proti mladistvému P. K. ako nezákonné a uložila pokyn na realizáciu ďalších úkonov v danej trestnej veci,“ uviedol pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Patrik v reportáži TV Markíza dodal, že zrejme dostane 2-ročný podmienečný trest. Musí si teda dávať pozor, aby sa nedostal do problémov so zákonom. Europoslanec Peter Pollák tvrdí, že „krádež bude vždy krádež“. Teší ho však, že iba 18-ročný muž sa nedostane do väzenia za to, že ukradol drevo v hodnote 26 centov.

Domov
Zdieľať
Diskusia