Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 18:47
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Emoji podania rúk budeš môcť použiť v rôznych farbách pleti

NEWS
Uložiť Uložené

Stále viac emoji ikon funguje v rôznych farbách pleti. Od budúceho roka bude rôznorodé aj emoji podania rúk.

Od roku 2022 budeš môcť použiť emoji ikonu podania rúk aj v inej ako bielej farbe. Podľa portálu Engadget o tom rozhodol kódex na reguláciu online prostredia Unicode Consortium. Zmena mala byť dostupná už tento rok, pre pandémiu však nové emotikony spustia až od roku 2022. 

V praxi to znamená, že ruky budú mať v tomto emoji 🤝 rozličné odtiene, ktoré znázorňujú rôznorodosť farieb pleti. Dokopy si budeš môcť pri používaní emotikona zvoliť až 25 rôznych kombinácií odtieňa pleti na ľavej i na pravej strane. 

Rôznorodosť odtieňov pri emotikonoch dlhodobo presadzujú spoločnosti Google a Apple. Farbu pleti si môžeš dnes vybrať už pri všetkých emotikonoch rúk, z nejakého dôvodu však táto konkrétna ikona zostala biela. Kreatívny riaditeľ firmy Google Jennifer Daniel chcel, aby ikona podania rúk mala možnosť rôznych farieb už v roku 2019. 

Jej vývoj trval viac než dva roky. Bolo to pre komplikácie s dvomi rôznymi odtieňmi pleti v rôznych kombináciách. 

Progresívnou novinkou za minulý rok boli napríklad aj emoji transgender vlajky alebo bezpohlavného otecka, ktorý kŕmi svoje dieťa. Okrem nich vzniklo za minulý rok ďalších 60 nových emotikonov. Pri všetkých, ktoré zobrazujú ľudí, je možné použiť viacero odtieňov pleti.

Odporúčané
V roku 2020 dostaneme 117 nových emoji, vrátane muža v svadobnom závoji, transgender vlajky či typického talianskeho gesta V roku 2020 dostaneme 117 nových emoji, vrátane muža v svadobnom závoji, transgender vlajky či typického talianskeho gesta 30. januára 2020, 16:37
Domov
Zdieľať
Diskusia