Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
9. mája 2021, 9:30
Čas čítania 4:08
Tímea Krauszová

Test 8 vegetariánskych burgerov: ROXOR dopadol horšie ako McDonald's

Test 8 vegetariánskych burgerov: ROXOR dopadol horšie ako McDonald's
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
GASTRO GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY VEGETARIÁNSKY BURGER
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Redakcia Refreshera vyberá najlepšie vege burgery v Bratislave.

Burgery u nás stále patria medzi najobľúbenejšie jedlá na donášku. Po poslednom uvoľňovaní si ich už môžeš vychutnávať aj na terase svojho obľúbeného podniku, no keďže nevieme, ako dlho tento priaznivý stav vydrží, povedali sme si, že je ideálny čas na porovnanie rôznych donáškových burgerov. Tentoraz sme sa však zamerali na vegetariánske burgery, pričom sme mali jednu hlavnú podmienku: musia obsahovať placku, ktorá slúži ako náhrada mäsa.

Takže žiadne vyprážané syry, marinované hríby a grilované baklažány naším výberom neprešli. V redakcii sme ochutnali osem rôznych vege burgerov, niektoré z nich sú vhodné aj pre vegánov, iné majú zatiaľ len bezmäsitú placku, ale dopĺňajú ju klasickými omáčkami, syrom a žemľou, ktoré obsahujú živočíšne produkty.

V nezávislom teste mohol každý burger dostať maximálne 10 bodov. Do úvahy sme brali celkový dojem z prezentácie (zohľadnili sme donáškový čas), chuť a štruktúru samotnej placky a celkovú chuť burgera. V prehľade uvidíš aj ceny a konkrétne prevádzky, z ktorých sme objednávali.

Hodnotenie jedál je čisto subjektívne a je celkom možné, že sa s naším názorom nebudeš stotožňovať. Netreba to brať ako niečo, čo je vytesané do kameňa. Jedlá sme ochutnávali štyria.

Odporúčané
Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10! Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10! 8. marca 2021, 10:30

8. Roxor BRGR & Beer

Veggie Vic Mac
Cena: 10,70 € na Wolte + donáška
Hodnotenie: 1/10

Jedno z najzvučnejších mien burgerovej scény v hlavnom meste nás sklamalo a prepadlo sa napriek našim očakávaniam na poslednú priečku. Roxor ponúka vlastnú placku, ktorá však vôbec nepripomína hambuger. Bola to skôr zeleninová zmes, vypražená a doplnená typickými prílohami.

hamburger, gastro test
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Za nadpriemernú cenu sme dostali neuspokojivý výsledok. Bez príloh by bola placka suchá a navyše nám nechutila. Šikovná slovná hračka na obľúbený Big Mac sa na tento burger fakt nehodí. Je zbytočné povedať k tomu viac.

7. McDonald's Prievozská

Veggie Burger
Cena: 4,50 € na Wolte + donáška
Hodnotenie: 2/1O

Nikdy viac? Aj keby sme sa do obľúbeného fastfoodu dopravili podgurážení po polnoci a toto by bol jediný burger, ktorý ostal, zrejme by sme radšej odolali. Jednoducho nie je chutný.

hamburger, gastro test
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Najväčším paradoxom pri vegetariánskom burgeri z mekáča je, že chutí umelo. Pripomína akýsi rozmrazený polotovar, možno mrazenú mexickú zmes, ktorú niekto presolil, vypražil a strčil do žemle, na ktorú sme všetci zvyknutí. Skôr by sme mu verili, keby išlo o novú raňajkovú placku, no bez ohľadu na marketing by bola najslabším článkom v celom menu.

hamburger, gastro test
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

6. Vegan Kiosk

Classic Cheez
Cena: 7 € + donáška*
Hodnotenie: 4/10
*telefonická objednávka

Ak máš chuť na normálny burger v zdravšej (alebo pre planétu lepšej) verzii, tak tento z Vegan Kiosku ťa môže sklamať. S burgerom totiž nemá nič spoločné, možno okrem výzoru.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97926 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako dopadli vegetariánske burgery z ďalších známych fastfoodov.
  • Či bistrá, ktoré varia len vegánsku kuchyňu, robia dobré burgery.
  • Ktorý burger bol taký veľký, že sme ho nevedeli zjesť.
  • Ktorý burger nám chutil najviac a prečo.
Domov
Zdieľať
Diskusia