Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 10:00
Čas čítania 5:05
Kamila Šebestová

V sedemnástich založila hudobný festival. Stihla stáž u prezidenta aj kariéru v politike. Kto je Grétka Pavlovová? (Rozhovor)

V sedemnástich založila hudobný festival. Stihla stáž u prezidenta aj kariéru v politike. Kto je Grétka Pavlovová? (Rozhovor)
Zdroj: Grétka Pavlovová
ZAUJÍMAVOSTI FESTIVALY
Uložiť Uložené

Na strednej škole dokázala vybudovať lovebrand. Dá sa to aj bez skúseností a tímu ľudí, stačí svojej značke veriť, prezrádza v motivujúcom rozhovore.

Dievča z dediny, ktoré založilo výnimočný multižánrový festival. Aj tak o sebe hovorí organizátorka Atmosféry Grétka Pavlovová. Vybudovala ju takmer z ničoho uprostred lúky v Hontianskych Nemciach. Dnes tento hudobný festival milujú tisíce ľudí, ktorí sa naň každoročne tešia. Okrem organizácie festivalu stihla už aj stáž u prezidenta a kariéru v politike. Jej tajomstvo? 

„Fake it 'till you make it,“ hovorí so smiechom. „Jednoducho vkladaj energiu do niečoho, čo ťa baví, a ono to príde samo.“ 

S Grétkou Pavlovovou sme sa rozprávali o tom, aké je to vybudovať lovebrand, ako sa dá v tínedžerskom veku založiť hudobný festival na mieste, ktoré takmer nikto nepozná, a aj o tom, aký je vlastne človek. Prezradila nám aj to, ako bude vyzerať tohtoročná Atmosféra. A že by chcela žiť 35 paralelných životov.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa podarilo Grétke Pavlovovej počas štúdia na strednej škole založiť hudobný festival.
  • Čo robiť, keď chceš vybudovať lovebrand a festivalovú komunitu.
  • Prečo je dobré ísť si za tým, čo ťa baví, a ako na tom zarobíš.
  • Kto je vlastne Grétka Pavlovová a ako sa dokáže venovať toľkým veciam naraz.
  • Ako zvládla pandemický rok bez Atmosféry.
  • Aký bude tohtoročný festival Atmosféra.

Dnes ste rozhodli o tom, že festival sa v auguste bude konať napriek tomu, že situácia s pandémiou je ešte stále nevyspytateľná. Aká bude tohtoročná postpandemická Atmosféra? 

Chceme ľuďom dopriať pocit Atmosféry tak, ako ho majú radi. Budeme sa však, samozrejme, musieť prispôsobiť opatreniam vlády a situácii, ktorá bude v auguste. 

Odporúčané
Heineken Balaton Sound oznamuje ďalších interpretov. V line-upe uvidíš mená ako Amelie Lens, Adam Beyer či Maceo Plex Heineken Balaton Sound oznamuje ďalších interpretov. V line-upe uvidíš mená ako Amelie Lens, Adam Beyer či Maceo Plex 13. februára 2024, 15:00

Zatiaľ vieme, že Atmosféra bude menšia a kapacita bude tisíc ľudí. Čo sa týka programu, ako každý rok bude na festivale hlavný hudobný stage aj sprievodný menší. Plánujeme opäť diskusie, literárne debaty aj stage Duša s jogou a tanečnými workshopmi.

Ako bude festival zabezpečený?

Budeme sa snažiť urobiť festival čo najbezpečnejším. Chystáme sa testovať ľudí. Je pre nás kľúčové spraviť festival tak, aby mal vírus minimálnu šancu na šírenie. Navyše sa budeme radiť s lokálnymi hygienikmi aj so spoločnosťou, ktorá nám bude zabezpečovať testovanie. 

Atmosféra je však na veľmi veľkej lúke, takže naši návštevníci budú reálne vo väčšom bezpečí než na pive pred Starou tržnicou v Bratislave. Konkrétnejšie bezpečnostné opatrenia ešte oznámime v ďalších mesiacoch.

Festival Atmosféra.
Festival Atmosféra. Zdroj: Grétka Pavlovová

Vráťme sa na úplný začiatok festivalu Atmosféra. Založila si ho ako 17-ročná stredoškoláčka v „ďalekých“ Hontianskych Nemciach. Bolo náročné nadviazať kontakty s hudobníkmi a zohnať spoluorganizátorov?

Na začiatku to bolo hrozne ťažké. Bola som študentkou na gymnáziu v Krupine, nepoznala som žiadne kapely, ani známe mená. Väčšinu organizácie som robila sama. Po strednej škole som začala pracovať v Bratislave v KC Dunaj ako produkčná a nabrala som skúsenosti s organizáciou podujatí, zoznámila som sa s ľuďmi z kultúrneho prostredia. Začala som o Atmosfére viac hovoriť a postupne sa ku mne pridávali ľudia, ktorí ju chceli spoluorganizovať.

Odporúčané
Balaton Sound predstavil prvú vlnu interpretov. Na stage sa postaví John Newman aj Marshmello Balaton Sound predstavil prvú vlnu interpretov. Na stage sa postaví John Newman aj Marshmello 5. decembra 2023, 14:00

Dnes sa to naozaj nedá porovnať s tým, aké to bolo vtedy. Je pre mňa radosť vidieť, že máme úžasnú partiu ľudí, ktorí festival organizujú dobrovoľne. Atmosféra má teraz medzi hudobníkmi meno, majú s ňou skúsenosť. Kapely sa mi ozývajú, dnes sa už dobre poznáme. Často sa smejem, že sa dohodnem s účinkujúcimi na ich účasti na festivale na základe toho, že ich náhodou stretnem na ulici. 

Aj lovebrand sa dá vybudovať z ničoho. Stačí mu veriť. 

Atmosféra funguje už takmer desať rokov. Dnes je z nej festival s kapacitou dvetisíc ľudí, o ktorom prednášaš na školách. Ako sa ti podarilo urobiť z nej lovebrand?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97902 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa podarilo Grétke Pavlovovej počas štúdia na strednej škole založiť hudobný festival.
  • Čo robiť, keď chceš vybudovať lovebrand a festivalovú komunitu.
  • Aká bude tohtoročná Atmosféra.
Domov
Zdieľať
Diskusia