Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2021, 11:01
Čas čítania 0:52
Kamila Šebestová

Teroristi z Al-Káidy ponúkajú za usmrtenie európskych policajtov bitcoiny. Slovenské orgány zachytili ich hrozby

Teroristi z Al-Káidy ponúkajú za usmrtenie európskych policajtov bitcoiny. Slovenské orgány zachytili ich hrozby
Zdroj: Getty Images/Spencer Platt
NEWS
Uložiť Uložené

Teroristická skupina Al-Káida sa vyhráža európskym krajinám smrťou policajtov.

Svet je v pohotovosti. Teroristická skupina Al-Káida sa vyhráža policajtom z Európy smrťou. Informáciou o vyhrážkach teroristov zachytili aj bezpečnostné zložky SR. Za usmrtenie policajta ponúka Al-Káida podľa portálu Topky.sk finančnú odmenu v kryptomene. 

„Za usmrtenie policajta ponúka finančnú odmenu v kryptomene v hodnote jeden bitcoin, čo je v súčasnosti viac než 41 000 eur, ak útočník spáchanie skutku preukáže obrazovým alebo obrazovo-zvukovým záznamom,“ povedali naše bezpečnostné zložky pre Topky.sk.

Podľa tohto portálu Al-Káida ponúka návod, ako sa infiltrovať do davu demonštrantov. Radí im aj v tom, aké prostriedky môžu využiť. K výzve Al-Káidy sa vyjadril aj policajný prezident. Nie je potvrdené, že by nebezpečenstvo hrozilo aj slovenským policajtom. 

„Pravdou je, že bezpečnostné zložky SR zachytili takúto informáciu. Môžeme však všetkých ubezpečiť, že zatiaľ nemáme informácie, že by mala súvis so Slovenskou republikou.
Napriek tomu sme prijali opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudeme zverejňovať,“ vyjadrila sa polícia na svojom Facebooku. 

Podľa Policajného zboru je dôležité, aby do mediálneho priestoru neunikali policajné správy. Policajný prezident nariaďuje kontrolu, aby zistil, kto sa zahráva s citlivými informáciami, ktoré podľa neho vyvolávajú zbytočnú paniku. 

Na druhej strane je však jasné, že teroristická hrozba je v Európe naďalej veľmi reálna. Potvrdzuje to aj včerajšia udalosť vo Francúzsku. Policajtku na stanici bodol muž nožom, pričom kričal: „Alláh akbar!“ Polícia ho po útoku zastrelila. Francúzsko vyšetruje, či išlo o vraždu s teroristickým motívom.

Odporúčané
Prečo by sa niekto dobrovoľne pridal do sekty alebo k teroristom? Pozreli sme sa, ako v skutočnosti funguje vymývanie mozgov Prečo by sa niekto dobrovoľne pridal do sekty alebo k teroristom? Pozreli sme sa, ako v skutočnosti funguje vymývanie mozgov 4. septembra 2019, 19:28
Domov
Zdieľať
Diskusia