Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 21:37
Čas čítania 1:23
Kamila Šebestová

Americký prezident Joe Biden sa chce stretnúť s Putinom. Český minister im ponúkol Prahu ako miesto samitu

NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Český minister vnútra ich pozýva do Prahy, predseda SNS zasa do Bratislavy.

Americký prezident Joe Biden v utorok telefonoval s hlavou Ruskej federácie Vladimirom Putinom. V telefonáte prebrali prítomnosť ruských vojsk na hranici s Ukrajinou a ostatné bezpečnostné otázky. Joe Biden vyzval ruského prezidenta k deeskalácii napätia na Ukrajine. Taktiež dal ruskému prezidentovi najavo záujem o vybudovanie stabilného a predvídateľného vzťahu medzi Spojenými štátmi a Ruskom. Na záver ho pozval na osobné stretnutie. 

Prezident Biden zdôrazňoval oddanosť USA k suverenite a územnej nezávislosti Ukrajiny. Taktiež vyjadril obavy z dôvodu náhleho ruského budovania armády na okupovanom Kryme a na ukrajinských hraniciach,“ vyhlásili zástupcovia kancelárie prezidenta Bidena. 

Biely dom tvrdí, že obe strany včera prejavili ochotu pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach svetovej bezpečnosti. „Je to nielen v záujme Ruska a USA, ale aj celého sveta,“ oznámili vo svojom vyhlásení.

Vzťahy amerického prezidenta s Vladimirom Putinom boli od začiatku dosť problematické. Počas marcového rozhovoru nazval Joe Biden Putina zabijakom, na čo mu ruský prezident v televízii sucho zaželal veľa zdravia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia