Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 21:11
Čas čítania 1:47
Martin Mičuda

Na svete sú ďalšie elektromobily od Audi. Q4 e-tron ponúkne dve karosérie a dojazd viac ako 520 km

Na svete sú ďalšie elektromobily od Audi. Q4 e-tron ponúkne dve karosérie a dojazd viac ako 520 km
Zdroj: Audi/produktová fotografie
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Novinky majú označenie Q4 e-tron a Q4 Sportback e-tron.

Nová podvozková platforma MEB, ktorú koncern Volkswagen Group vyvinul výhradne pre elektromobily, hlási svoje ďalšie uplatnenie. Je ním úplne nový a zároveň aj doposiaľ najmenší elektromobil od Audi, ktorý prichádza hneď vo dvoch karosárskych variantoch – Q4 e-tron a Q4 Sportback e-tron. Súrodenecký model Škody Enyaq a Volkswagenu ID.4 s rozmermi 4,59 x 1,86 x 1,61 m a rázvorom 2,76 m je teda ďalším koncernovým kompaktným SUV, respektíve crossoverom.

V oboch prípadoch sme svedkami veľmi atraktívneho dizajnu, ktorý sa spolieha na výrazné tvary, prísny vzhľad a tradične masívnu prednú masku Singleframe. Tá je však v tomto prípade zaslepená, rovnako tak väčšina naznačených otvorov na prívod vzduchu. Samozrejmosťou je plne LED-ková technika s povestne prepracovanou až futuristickou grafikou, za príplatok sa dá nainštalovať Matrix-LED technológia. 

Audi, Q4,
Zdroj: Audi

Jednotlivé karosárske varianty sa od seba odlišujú zadnou časťou. Model s prívlastkom Sportback dostal siluetu strechy, ktorá sa smerom vzad pomaly znižuje, a efektne ju zakončuje vskutku netypicky vytiahnutý spojler – prechádza ponad zadné okno. V oboch prípadoch má Q4-kový e-tron prepojené zadné svetlá a dynamicky tvarované nielen bočné línie, ale aj zadný nárazník s nápisom uprostred.

Domov
Zdieľať
Diskusia