Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 17:30
Čas čítania 1:28
Martin Mičuda

Nádherná Škoda Enyaq sa ukazuje v ešte príťažlivejšom balení. Verzia Sportline dodáva 21" disky a čierne detaily

Nádherná Škoda Enyaq sa ukazuje v ešte príťažlivejšom balení. Verzia Sportline dodáva 21" disky a čierne detaily
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/the-skoda-enyaq-sportline-iv-dynamic-and-sporty/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Tradične opticky pritvrdený Spotline sa začlení aj do ponuky elektrického SUV.

Škoda nám už pri oficiálnom odhalení úplne nového elektromobilu Enyaq iV potvrdila, že časom sa ponuka rozšíri aj o vrcholný športový variant. Ba čo viac, vieme už aj to, že RS iV bude mať dva elektromotory s výkonom 225 kW / 306 koní a 460 Nm, pričom batéria s kapacitou 82 kWh má zaručiť dojazd 460 km. Samozrejme, za predpokladu, že vodič nebude opakovane skúšať akceleráciu na stovku za 6,2 sekundy či maximálku 180 km/h.

Kedy sa však tento variant objaví aj v aktuálnej ponuke je otázne, kým sa tak ale stane, čakanie nám má skrátiť práve odhalená novinka. Tou je športovo strihnutá verzia s tradičným názvom Sportline, zameraná výhradne na optické vylepšenia. Enyaq iV je tak ďalším modelom značky Škoda, ktorý sa môže priamo z výroby pýšiť tradičnými čiernymi detailami – maska, okenné lišty, kryty spätných zrkadiel, strešný nosič, zadný difúzor či plakety. 

Skoda, Enyaq,
Zdroj: https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/the-skoda-enyaq-sportline-iv-dynamic-and-sporty/

Štandardom sú napokon 20" disky Vega, voliteľnou opciou sú nádherné dvojfarebné 21" disky Betria. Ako uvádza Škoda, tieto disky v príslušnom farebnom vyhotovení budú k dispozícii výhradne pre verziu Sportline. Tá zároveň v rámci štandardnej výbavy dostane aj najvyššiu svetelnú techniku, teda Matrix LED svetlá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia