Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2020, 10:52
Čas čítania 1:31
Martin Mičuda

Elektrický Volkswagen ID.4 je dvojča Škody Enyaq s dojazdom až 520 kilometrov

Elektrický Volkswagen ID.4 je dvojča Škody Enyaq s dojazdom až 520 kilometrov
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/the-new-volkswagen-id4-world-premiere-of-the-fully-electrically-driven-suv-6446" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">volkswagen-newsroom.com</a>
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Rodina elektrických vozidiel od Volkswagenu sa rozrastá o ďalší model.

Volkswagen v tomto čase začína doručovať elektrickú ID.3-ku k prvým zákazníkom a na scénu zároveň prináša jej väčšieho súrodenca, elektromobil ID.4. Jedná sa o elektrické SUV, teda crossover, ktorý zohráva pre Volkswagen dôležitú úlohu – je to prvý globálny elektrický model značky. Tajomstvom pritom nie je ani to, že ID.4-ka je koncernový súrodenec Škody Enyaq.


Na rozdiel od nej však Volkswagen po vzore ID.3-ky vsádza na usadlejší a elegantnejší dizajn. Zvonku tak novinka nevyzerá až tak dobre ako Enyeq, škaredá však nie je. Má oblejšie línie, v ktorých možno vidieť aj iné modely (zamaskované exempláre sa veľmi podobali na Opel Grandland X). Na oboch koncom sú štandardne full-LED svetlá, za príplatok vedia dopredu namontovať špičkové iQ.Light, čiže Matrix-LED technológiu, a dozadu 3D LED-ky.

 

Elektrický Volkswagen ID.4 je dvojča Škody Enyaq s dojazdom až 520 kilometrov
Zdroj: www.volkswagen-newsroom.com

ID.4 stojí na modulárnej platforme MEB, na dĺžku meria 4 584 milimetrov, svetlá výška je na úrovni 21 centimetrov. Kolesá môžu mať až 21” disky. Koeficient aerodynamického odboru vzduchu má hodnotu 0,28. 

Domov
Zdieľať
Diskusia