Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2021, 11:41
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Naď: Vakcína Sputnik je zbraň ruskej propagandy, ale v tejto chvíli to dávam bokom. Nech Matovič nákup dokončí

POLITIKA IGOR MATOVIČ JAROSLAV NAĎ SPUTNIK VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Minister obrany v relácii V politike reagoval na vakcínu Sputnik V aj na vývoj situácie medzi Ukrajinou a Ruskom.

Minister obrany Jaroslav Naď vníma vakcínu Sputnik V ako zbraň ruskej hybridnej vojny, ktorá slúži na propagandu a záujmom ruského režimu. V tejto situácii je to však podľa neho druhoradé a obavy zo šírenia propagandy dáva bokom. 

„Uvedomujem si to a je to tak. No dávam to v tejto chvíli preč. Ak je vakcína funkčná a kvalitná, nech sa ňou ľudia, ktorí chcú, dajú zaočkovať,“ vyhlásil v relácii TA3 V politike.

Naď nevidí problém v tom, že Igor Matovič naďalej pokračuje v rokovaní s ruskou a najnovšie aj s maďarskou stranou, pretože podľa ministra obrany by mal dokončiť to, čo nákupom Sputnika V začal.  

Jaroslav Naď.
Jaroslav Naď. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nech Matovič nákup dokončí

„Ak niekto urobil množstvo prvých krokov v súvislosti s vakcínou Sputnik V, nech to dokončí. Je to dobeh témy. Myslím si, že ďalšie zahraničnopolitické témy zo strany ministra financií už riešené nebudú,“ zhodnotil minister obrany kroky Igora Matoviča.

Domov
Zdieľať
Diskusia