Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2021, 13:32
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Peter Sagan údajne končí v tíme Bora. Necítim sa starý, ale ak ma nechcú, budem prvý, kto odíde

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sagan tvrdí, že stále má čo ukázať a dokáže víťaziť.

Trojnásobný majster sveta a najúspešnejší slovenský cyklista Peter Sagan po štyroch rokoch v tíme Bora-hansgrohe údajne končí, píšu prestížne francúzske noviny L'Equipe. Tento rok sa mu totiž v nemeckom zoskupení končí zmluva a podľa všetkého by mal presedlať do belgického tímu Deceuninck – Quick-Step.

Odporúčané
Peter Sagan sa konečne dočkal víťazstva. Vyhral desiatu etapu Giro d'Italia 2020 Peter Sagan sa konečne dočkal víťazstva. Vyhral desiatu etapu Giro d'Italia 2020 13. októbra 2020, 16:04

Hoci stále ide len o špekulácie, k otáznikom o jeho budúcom fungovaní pod značkou Bora sa vyjadruje aj šéf tímu Ralph Denk. Aktuálne vraj ešte prehodnocujú, či si Sagana vôbec môžu dovoliť alebo majú financovať radšej mladšiu krv.

„Sme veľmi vďační Petrovi za všetko, čo pre nás urobil. Naši sponzori si vďaka jeho menu a osobnosti získali náležitú pozornosť. Blíži sa však jeseň jeho kariéry a Peter je jedným z najlepšie platených profíkov v pelotóne. Musíme zvážiť, či si ho ešte môžeme dovoliť alebo radšej investovať peniaze do mladých pretekárov,“ povedal vo štvrtok Ralph Denk pre nemecký denník Kölner Stadt-Anzeiger.

Peter SaganBora
Zdroj: TASR/AP

Sagan sa ešte necíti starý

Peter Sagan na jeho slová reagoval počas pretekov vo Flámsku. Špekulácie o svojom prestupe však nevyvrátil. Naznačil, že ak s ním šéf Bory nie je spokojný, nebude mu brániť v tom, aby si našiel nový tím.

„Neviem, či Ralph povedal presne to, čo priniesli médiá. Ani som to nečítal. Niekedy bývajú frázy vytrhnuté z kontextu. Pravdupovediac, necítim sa starý. Mám 31 rokov a podľa mňa ešte nie som v jeseni mojej kariéry. Stále mám čo ukázať a dokážem víťaziť napriek tomu, že prípravu mi narušil covid-19,“ povedal v rozhovore pre Cyclingnews.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Petra Sagana? Toto sú jeho najznámejšie výroky KVÍZ: Ako dobre poznáš Petra Sagana? Toto sú jeho najznámejšie výroky 15. júla 2022, 10:30

„Definitívny verdikt o mojej budúcnosti ešte nepadol. V tíme Bora-hansgrohe mám za sebou už niekoľko vynikajúcich sezón, ak si však Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor. Ak si myslí, že ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá bude hľadať iný tím, ktorý ma bude chcieť,“ dodal rodák zo Žiliny.

Ak by Sagan potenciálne vymenil dres za Deceuninck – Quick-Step, bola by to výhra ako preňho, tak aj pre belgický tím, píšu L'Equipe. Informácie o jeho prestupe majú vraj z prvej ruky – zo zdroja blízkeho Saganovi. Zavážiť v rozhodovaní má aj výrobca bicyklov Specialized, ktorý je partnerom oboch tímov a prispieva na Saganov plat (5 miliónov eur ročne).

Domov
Zdieľať
Diskusia