Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 9:18
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Festival Pohoda definitívne ruší ročník 2021. Organizátori ho presúvajú na rok 2022

NEWS
Uložiť Uložené

Dobrou správou je, že by sme sa v lete mohli dočkať aspoň menšej kultúrnej udalosti od organizátorov festivalu Pohoda.

Aktuálny ročník festivalu Pohoda sa definitívne ruší. Hlavný oganizátor Michal Kaščák to oznámil v Rádiu _FM. Fanúšikovia si teda môžu byť istí, že v roku 2021 sa nedočkáme Pohody vo formáte, aký sme si dlhé roky pamätali, v rámci ktorého sa stretli desiatky tisíc ľudí na letisku v Trenčíne. 

Tohtoročná Pohoda v nejakej forme bude, ale ročník 2021 sa musí presunúť na rok 2022 a pripravíme inú verziu,“ povedal Michal Kaščák. 

Odporúčané
Nový minister zdravotníctva: Možno uvoľníme opatrenia, no stále máme veľa pacientov na pľúcnej ventilácii Nový minister zdravotníctva: Možno uvoľníme opatrenia, no stále máme veľa pacientov na pľúcnej ventilácii 7. apríla 2021, 7:59

Organizátori chcú zorganizovať menšiu kultúrnu udalosť v maximálnych možných rozmeroch, aké epidemická situácia dovolí. Mohlo by ísť o menší festival pre 1 000 alebo 2 000 ľudí s prevažne domácimi interpretmi. Michal Kaščák verí, že na letisko v Trenčíne by sa mohli vrátiť už tento rok, chcú zorganizovať päť jednodňových akcií s možnosťou prespania. Sami sú zvedaví, ako to bude na letisku vyzerať s 30-násobne menším publikom.

Majitelia lístkov majú možnosť vrátiť ich, organizátori však dodávajú, že v súčasnosti im môžu ľudia najviac pomôcť tým, že si ich nechajú na nasledujúci ročník.

Pohoda zatiaľ nevie, či dostane finančnú pomoc od ministerstva hospodárstva. „Zatiaľ okrem podpory zamestnanosti nefunguje vôbec nič,“ povedal Michal Kaščák na margo štátnej podpory pre kultúru. Organizátori momentálne čakajú, ako rezort hospodárstva vyhodnotí ich žiadosť, s tým, že tabuľková suma, ktorá Pohode vyšla, by jej veľmi pomohla. 

Pohoda
Zdroj: Sean Hood
Domov
Zdieľať
Diskusia