Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2021, 17:42
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Za ľudí dáva Matovičovi ultimátum do pondelka, potom odíde z vlády. SaS prikladá do ohňa ďalšou kritikou OĽaNO

POLITIKA SLOBODA A SOLIDARITA ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Strana Za ľudí dáva ultimátum vyriešiť situáciu do pondelka, žiada štvorkoalíciu a pokračovanie rokovaní so stranou SaS.

Strana Veroniky Remišovej dáva verejné ultimátum, aby sa vládna kríza vyriešila najneskôr do najbližšieho pondelka. Za ľudí naďalej trvá na záveroch rokovania klubu, z ktorých vyplynulo, že bude pokračovať v koalícii v prípade, že bude vláda pokračovať so 4 stranami vrátane Slobody a solidarity. Žiadajú tiež, aby sa SaS naďalej zúčastňovala na rokovaniach. 

Remišová tvrdí, že ak sa situácia do pondelka nevyrieši, nevidí dôvod pokračovať „v rozpadávajúcej sa a nefunkčnej vláde“, informuje Denník N. Predsedníčka koaličnej strany chce, aby najneskôr v pondelok boli jasné ďalšie kroky vládnych strán.

Ultimátum dáva aj Juraj Šeliga, ktorý v prípade nedoriešenia krízy do pondelka odíde z postu podpredsedu Národnej rady. „Ak sa vec do pondelka nevyrieši, vo funkcii skončím,“ povedal Šeliga. Jednou z požiadaviek Igora Matoviča bol aj odchod Juraja Šeligu z funkcie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia