Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2021, 14:30
Čas čítania 4:40
Dominik Vetrák

7 najočakávanejších hier vychádzajúcich v apríli a máji. Ak chceš hrať najlepšie hry tohto roka, priprav si stovky eur

7 najočakávanejších hier vychádzajúcich v apríli a máji. Ak chceš hrať najlepšie hry tohto roka, priprav si stovky eur
Zdroj: Electronic Arts
TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

V apríli a máji vychádza očakávaná exkluzívna hra pre PS5, strašidelný Resident Evil a oveľa viac skvelých titulov, ktoré ťa donútia sedieť doma na zadku.

Keď sme začiatkom februára priniesli zoznam najočakávanejších hier na február a marec a nazvali to hrami v karanténe, mnohí si naivne mysleli, že od marca už budeme pobehovať po vonku.

Lenže dnes ti prinášame zoznam najočakávanejších hier na apríl a máj a nebudeme prekvapení, keď budeme v rovnakej karanténnej situácii aj v čase písania herného kalendára na leto. Do toho leta to však hravo vydržíme. Okrem filmov a seriálov totiž vychádzajú úžasné hry, ktoré nás donútia ostať doma pri našich konzolách a počítačoch. 

Ak nie je uvedené inak, všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol PS5 a Xbox Series X/S.

Odporúčané
Antonín Tripes: Vývoj mojej hry bol ťažší ako Witcher 3. O bugoch vieme aj rok pred vydaním, no nestíhame ich opraviť (Rozhovor) Antonín Tripes: Vývoj mojej hry bol ťažší ako Witcher 3. O bugoch vieme aj rok pred vydaním, no nestíhame ich opraviť (Rozhovor) 2. apríla 2021, 14:30

Nier: Replicant ver. 1.22474487139 – 23. apríl (PS4, Xbox One, PC)

Po skvelom Nier: Automata sa záujem o značku a sériu mnohonásobne zvýšil. Spoločnosť Square Enix predala už 5 miliónov kópií, a tak sa spoločne s vývojárskym štúdiom Platinum Games rozhodli zremastrovať starší diel. Ide o prvý Nier pre PS3 a Xbox 360 z roku 2010. Tvorcovia hry obnovili štýl súbojov, aby sa viac podobal na Automatu, pridali niekoľko rozličných druhov prostredia, vylepšili textúry a celkovú grafickú stránku, nanovo nahrali hlasy postáv a podobne.

Ide o plnohodnotný remaster, ktorý hraničí s remakom, keďže tvorcovia prerábali množstvo herných aspektov. Nier: Replicant má skrátiť čakanie na ďalší plnohodnotný diel, no a my sa nesmierne tešíme. Ak si si na Automate užíval skvelé postavy a príbeh, vedz, že niečo podobné, ak nie ešte lepšie, ťa čaká aj pri Replicantovi. Vzhľadom na nádherný obal na krabičke si asi budeš chcieť kúpiť fyzickú edíciu.


Returnal – 30. apríl (PS5)

Netajíme sa tým, že milujeme štúdio Housemarque. Tvorcovia hier Resogun, Dead Nation, Alienation, Nex Machina, Matterfall či Stardust sú zárukou kvality. Fínske štúdio je špičkou v akčnej hrateľnosti a co-op zábave.

Odporúčané
Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku 5. apríla 2024, 17:30

Pre PS5 vytvorili svoju prvú veľkú AAA hru, ktorá vyzerá jednoducho úžasne. Returnal je akčná strieľačka z pohľadu tretej osoby, ktorá využíva náhodne generovaný mimozemský svet na nebezpečnej planéte. 

Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Efekty má lepšie ako v God of War a akciu, aká nemá obdobu
Zdroj: PlayStation/Housemarque

Hlavná postava je Selene, po zuby ozbrojená elitná vedkyňa/vojačka, ktorá sa snaží prežiť na planéte uviaznutej v časovej slučke. Vždy keď Selene zomrie, zobúdza sa tesne pred tým, ako na planéte havaruje. Hra má roguelite prvky, čo znamená, že po každej smrti začína hráč odznova, až kým si nevylepší postavu, zbrane a gadgety natoľko, že ju dokáže prejsť celú. 

Hra má hneď niekoľko rozličných prostredí a na PS4 vyjsť nemohla preto, lebo potrebuje SSD. Je to tak pre množstvo nepriateľov a vizuálne peklo, ktoré sa odohráva na obrazovke, ale aj vzhľadom na okamžité oživovanie (ako v prípade Demon’s Souls pre PS5).

Hra má úžasné časticové efekty, keď neustále niečo svieti, vybuchuje, žiari, strieľa, mení svoj tvar a podobne. Stačí si pozrieť niektoré z gameplay záberov a je ti jasné, že to bude audiovizuálny zážitok. Tešiť sa môžeš na 3D zvuk a množstvo hodín zábavy, ako aj na tajomný príbeh. 

Resident Evil: Village – 7. máj (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC)

Capcomu sa posledné roky darí. Podarilo sa im oživiť aj kvalitu série Resident Evil. Tá postupne upadala, no vyšlo úžasné Resident Evil 7 či remake druhého dielu a boli sme nadšení. Siedmy diel teraz dostáva pokračovanie, takže sa znova vžijeme do kože Ethana a dej budeme sledovať jeho očami – z pohľadu prvej osoby. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 96084 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo nám v súvislosti s Resident Evil: Village stále nesmierne prekáža.
  • Prečo má Resident Evil: Village veľké šance stať sa najlepším dielom série posledných rokov.
  • Prečo by ťa mal zaujať Biomutant.
  • Ktorá legendárna herná trilógia sa vracia v remastrovanej grafike a ovládaní.
  • V apríli a máji vychádzajú pre PS5 dve exkluzivity, jednu z nich pritom vydáva Xbox a inde ako na PS5 si ju nezahráš.
Domov
Zdieľať
Diskusia