Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 10:41
Čas čítania 3:24
Dominik Vetrák

Recenzia: WandaVision

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

Ako sme zhodnotili megahit od Marvelu WandaVision?

Keď Marvel oznámil, že Wanda a Loki dostanú vlastné minisérie, netušili sme, že tvorcovia Marvel Cinematic Universe už vtedy plánovali desiatky ďalších. A zatiaľ čo sa natáčajú a dokončujú, my už za sebou máme ich debutový výtvor – WandaVision.

Seriál sa začína s Wandou a so žijúcim Visionom v mestečku Westview v 50. rokoch minulého storočia s čiernobielym vizuálom a dejom rozprávaným v štýle legendárnych amerických sitcomov. Čoskoro sa dozvedáme, že Wanda sa nedokázala vyrovnať so svojím žiaľom a stratou Visiona, a tak vytvorí Hex, útvar, v ktorom ovláda všetkých obyvateľov mesta a mení v ňom realitu, akokoľvek sa jej zachce. 

Odporúčané
Herci, ktorí sa neznášali alebo sa na natáčaní nevedeli vystáť Herci, ktorí sa neznášali alebo sa na natáčaní nevedeli vystáť 4. marca 2021, 14:30

Postupne sa o jej výtvore dozvedáme čoraz viac, hoci si stále nie sme istí, či za tým stojí sama, alebo jej pomáhal nejaký iný záporák či postava, ako napríklad Mephisto. Seriál začína byť čoraz divnejší a začína viaceré dejové linky s neznámym príbehovým pozadím. Spoznávame aj deti Wandy a Visiona, ktoré dokážu zostarnúť, kedykoľvek sa im zachce. Zisťujeme, že Wanda zvolila sitcomový formát preto, že ako dieťa milovala americké situačné komédie, ktoré tajne pašoval do Sokovie jej otec. 

WandaVision vynikajúco pracuje so seriálovým formátom, aj keď je pravda, že miestami skôr pripomína dlhý celovečerný film než seriálový príbeh rozdelený na niekoľko rovnomerných epizód. Nakoniec, väčšina z nich má rôznu dĺžku a posledná časť sa začína presne v tej sekunde, v ktorej sa končí tá predošlá. V podstate ide o 5-hodinový film (Marvel prvotne oznámil, že ide o 6-hodinový seriál, no zrejme tam počítali aj titulkové sekvencie) šikovne rozdelený do 9 dielov. 

Takmer každý sa končí napínavou scénou, takže chceš vedieť, čo sa stane nabudúce. A zatiaľ čo čakáš, zrejme sa s kamošmi či na nete bavíš s inými ľuďmi o všelijakých teóriách o tom, čo sa vo Westview vlastne stalo a čo sa ešte stane. A to je asi najväčší problém, ktorý s WandaVision máme.

WandaVision
Zdroj: Disney+/The Walt Disney Company

Tvorcovia si povedali, že značka Marvel nie je dostatočne zaujímavá na to, aby prilákala ľudí k seriálu. Vytvorili tak niekoľko falošných dejových línií a postáv, ktoré odkazujú na iné marvelácke svety a teórie, len aby ľudia o seriáli rozprávali viac. Vznikla tak veľká bublina na sociálnych sieťach, kde sa ľudia neustále predbiehali v tom, kto príde s pravdepodobnejšou verziou.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95573 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré herecké výkony nás nadchli a ktoré naopak sklamali
  • Aké finálne hodnotenie si podľa nás seriál zaslúži
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia