Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2021 o 8:40
Čas čítania 0:54
Lukáš Čelka

Jaroslav Naď: Sulík dve minúty vulgárne kričal na Matoviča. Sme pripravení vládnuť aj bez SaS a Za ľudí

Jaroslav Naď: Sulík dve minúty vulgárne kričal na Matoviča. Sme pripravení vládnuť aj bez SaS a Za ľudí
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann
NEWS OĽANO
Uložiť Uložené

Minister obrany sa vyjadril, že OĽaNO môže vytvoriť aj menšinovú vládu.

Minister obrany Jaroslav Naď sa v rozhovore pre Denník N vyjadril, že OĽaNO zatiaľ ešte nevie, ako dôrazne bude tlačiť SaS na výmenu premiéra. Podľa jeho slov je veľmi vtipné, že si jedna z najmenších strán v koalícii kladie podmienky bez „štipky reflexie.“

Naď tvrdí, že Sulíkove reakcie na vláde sú častokrát katastrofálne. „Naposledy to bolo v stredu, keď dve minúty veľmi vulgárne urážal predsedu vlády. Kričal na celú zasadaciu miestnosť a všetci na neho len pozerali. Dve minúty mu vyslovene vulgárne nadával," povedal minister obrany.

Odporúčané
Michael B. Jordan je akčný hrdina od Toma Clancyho, ktorý zabíja teroristov a vyšetruje vraždu svojej ženy Michael B. Jordan je akčný hrdina od Toma Clancyho, ktorý zabíja teroristov a vyšetruje vraždu svojej ženy 5. marca 2021 o 6:54

Predčasné voľby podľa jeho slov OĽaNO nedopustí. „A ak si myslia, že je ich pozícia neotrasiteľná, tak hovorím, že sme pripravení pokojne vládnuť aj vo dvojici a môžeme mať menšinovú vládu. OĽaNO a Sme rodina má 70 poslancov a v žiadnom prípade neumožníme predčasné voľby," povedal Naď s tým, že SaS a Za ľudí podľa neho nie sú v pozícii, že by ich mohli vydierať a hrať s nami politické hry. 

Faktom je, že takáto menšinová vláda by musela získať dôveru v parlamente a zároveň by ju musela oficiálne vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová. S oboma vecami môže nastať problém. 

Podľa slov šéfa rezortu obrany aktuálne čakajú na pozíciu hnutia Sme rodina. „Čakáme, s čím príde Boris Kollár, ktorý zvolal predsedníctvo druhej najväčšej koaličnej strany na budúci týždeň. O hlavu Igora Matoviča požiadal jedine Sulík. Nebudeme predsa kvôli nemu robiť unáhlené závery a skákať, ako on píska,“ povedal Naď.

Domov
Zdieľať
Diskusia