Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 14:30
Čas čítania 6:17
Dominik Vetrák

Slávni herci, ktorí sa rozhodli skončiť s herectvom, alebo o nich už hollywoodski producenti nestoja

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Niektorých odmietol Hollywood, iní zase skončili svoje kariéry z osobných dôvodov.

Možno sa niekedy zamyslíš na svojím obľúbeným hercom z detstva a rozmýšľaš, kam sa vyparil. Alebo na neho narazíš pri sledovaní telky a starých filmov. Častokrát sa hviezdni herci prestanú objavovať vo filmoch a zabudneme na nich. Na niektorých však nedáme dopustiť, a preto sa nám motá hlavou: prečo už netočia filmy?

Niektorí herci vo výbere ich síce stále natáčajú, no sú buď nevýrazné alebo podpriemerné. Inými slovami, hollywoodski producenti o nich už nestoja, podobne ako diváci. Ich hviezdna sila upadla a ich novinky jednoducho nesleduješ, alebo o nich vôbec nevieš.

Odporúčané
Recenzia: Promising Young Woman Recenzia: Promising Young Woman 4. februára 2021, 15:45

1. Cameron Diaz

Nesmierne príťažlivá herečka mala za sebou množstvo komédií a akčných filmov a tešila sa veľkej obľube u hollywoodskych producentov a divákov. Jedného dňa si však povedala dosť. Po snímke Annie z roku 2014 už nehrala v ničom inom, no v roku 2018 nevylúčila, že sa raz do Hollywoodu vráti. Minulý rok však v podcastovom rozhovore s herečkou Gwyneth Palthrow potvrdila, že s herectvom skončila. Je z nej matka a venuje sa úplne iným veciam.

Herectvu dala košom, pretože sa o seba nedokázala dostatočne postarať. „12 hodín denne patríte štúdiu po dobu niekoľkých mesiacov, a to je len jeden film. Je na vás vyvíjaný veľký tlak a nestíhate v podstate nič iné.“


Herečke prekážala všetka tá pozornosť médií, obrovský tlak Hollywoodu a nedostatočný priestor pre ňu samú ako človeka. Svoje rozhodnutie vôbec neľutuje. Od ukončenia hereckej kariéry vydala dve knihy.

Cameron Diaz.
Cameron Diaz. Zdroj: New Line Cinema

2. Catherine Zeta-Jones

Ak nerátame neznáme televízne filmy a seriály, naposledy sme ju videli v priemernej snímke Dad’s Army v roku 2016. V roku 2010 zistil jej manžel Michael Douglas, že trpí rakovinou hrtanu.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

To herečke pridalo mnoho vrások na tvári, keďže šlo o pokročilú formu rakoviny. V roku 2011 jej navyše diagnostikovali bipolárnu poruchu a herečka sa musela dať niekoľkokrát liečiť aj v psychiatrickej liečebni.

V roku 2013 sa na niekoľko mesiacov odlúčila s manželom, no v roku 2014 sa znova dali dokopy. Zeta Jones mala veľmi náročné obdobie, keď filmy boli zrejme to posledné na čo myslela. V poslednom desaťročí teda prijímala oveľa menej práce. 

Pasca Catherina Zeta Jones
Zdroj: 20th Century Fox

3. Brendan Fraser

Obľúbený hollywoodsky herec a miláčik ako mužského, tak ženského publika. Vďačiť za to môže hlavne ikonickej role Ricka O’Connella v dvoc... troch dieloch Múmie. Na jeho stvárnenie tejto postavy nikdy nezabudneme, keďže to zvládol bravúrne (a podaril sa aj dabing v podaní Mariána Miezgu). 

Hercovi sa darilo aj po Múmii, no jeho kariéra postupne upadala, až sa jeho posledným hollywoodskym filmom stala nepodarená Múmia 3. Fraser sa vytratil z Hollywoodu po množstve snímok, ktoré kasovo sklamali a herec sa začal upisovať čoraz horším a menším projektom. 


Odvtedy točil už len vyložene zlé filmy a nevýrazné seriály. V roku 2018 prezradil, že za úpadkom jeho kariéry stojí aj incident z roku 2003, keď ho vraj počas obeda organizovanom HFPA (Hollywood Foreign Press Association) chytil za zadok prezident spoločnosti a tlačil mu aj na intímne partie. Fraser sa vtedy cítil ako dieťa a myslel si, že sa rozplače. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94316 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kam zmizla hviezda romantickej komédie 500 dní so Summer
  • Čo sa stalo s Johnom Travoltom
  • Prečo už nevídaš hviezdy a tváre romantických komédií z tínedžerských čias
  • Čo uškodilo kariére Meg Ryan 
  • Prečo skončila s herectvom Rick Moranis, hviezda Krotiteľov duchov, Spaceballs či Miláčik, zmenšil som naše deti
Domov
Zdieľať
Diskusia