Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. januára 2021, 12:02
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Fico: Zadržaných presviedčajú, aby svedčili proti mne a Kaliňákovi. Sľubujú im za to slobodu

NEWS ROBERT FICO VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Fico tvrdí, že disponuje zaujímavými informáciámi.

Robert Fico v relácii V politike televízie TA3 opäť bránil zadržaných v rámci akcií Judáš, Božie Mlyny a Očistec. Tvrdí, že ide o politických väzňov, ktorých dostali do väzby ľudia s prepojením na politických reprezentantov. Konkrétne menoval prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu, sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú a sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. 

Zadržaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik pritom mal možnosť namietať Juraja Klimenta ako jedného z členov senátu, no nevyužil ju. 

Voči slovám Fica o politických väzňoch sa v diskusii ohradila Veronika Remišová (Za ľudí). „Nesnažte sa falšovať dejiny Slovenska,“ povedala Remišová Ficovi s tým, že uráža skutočných politických väzňov a veľká väčšina zadržaných sa už k svojim činom priznala. 

Vraj hľadajú svedka proti Ficovi a Kaliňákovi

Šéf Smeru tiež tvrdí, že disponuje informáciami, z ktorých vyplýva, že niektoré orgány činné v trestnom konaní tlačia na zadržaných bývalých vysokopostavených funkcionárov, aby vypovedali proti nemu a Robertovi Kaliňákovi. Tvrdí tiež, že za svedectvo sľubujú väzobne stíhaným prepustenie na slobodu. 

Robert Fico pokračoval v rétorike o kajúcnikoch. Prokurátori dozorujúce najväčšie kauzy však v piatok predstúpili pred médiá a oznámili, že posun vo vyšetrovaniach dlhodobo umožňujú aj priznania ďalších očitých svedkov a ich slová potvrdzujú vecné aj listinné dôkazy. 

Odporúčané
Mal byť ministrom, rozbehol boj proti daňovým podvodníkom a sám je podozrivý, že sa do jedného zamotal. Kto je František Imrecze? Mal byť ministrom, rozbehol boj proti daňovým podvodníkom a sám je podozrivý, že sa do jedného zamotal. Kto je František Imrecze? 29. januára 2021, 14:20

Antigénové testy aj plošné testovanie

Robert Fico opäť kritizoval aj nákup antigénových testov vládou Igora Matoviča. Poukazoval na údajné prepojenia na podnikateľa z Trnavy. Veronika Remišová argumentovala, že išlo o ponuku s najlepšou kvalitou a najnižšou cenou, za ktorú nakupovali aj Rakúšania. 

Predseda Smeru tvrdí, že poslanci parlamentu páchali trestnú činnosť, keď na základe výnimky Jána Mikasa išli hlasovať za predĺženie núdzového stavu aj s pomocou pozitívne testovaných. Opiera sa o vyjadrenie generálnej prokuratúry. Veronika Remišová odpovedá, že v skutočnosti ohrozoval ľudí práve Fico, ktorý prišiel na zhromažďenie bez rúška. 

Šéfka Za ľudí tvrdí, že len vďaka núdzovému stavu môže vláda zavádzať prísne opatrenia vrátane zákazu zhromažďovania či zákazu vychádzania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia