Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2021, 14:47
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Budeme mať na Slovensku ruskú vakcínu Sputnik V? Európska lieková agentúra zváži jej registráciu, informoval minister Krajčí

POLITIKA OČKOVANIE SPUTNIK SPUTNIK V VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Pre Európsku úniu sa črtá ďalšia potenciálna vakcína.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes v TA3 povedal, že ruskí výrobcovia vakcíny Sputnik V požiadali u Európskej liekovej agentúry o jej registráciu. Podľa ministra je Sputnik V veľmi podobný vakcíne od spoločnosti AstraZeneca. Prvá revízia vakcíny by sa podľa portálu Euractiv mala začať vo februári.

O ruskej vakcíne sme sa nedávno rozprávali aj v rozhovore s farmaceutom Marekom Kajanom, ktorého môžeš poznať z projektu Očami farmácie.

Nepovedal by som, že Sputnik je bezpečnostným rizikom. Niektorí ľudia to tvrdia len preto, že je z Ruska. Podľa štúdií, ktoré som pozeral, nevidím so Sputnikom nejaký problém. Mimochodom, inštitút, ktorý stojí za Sputnikom, začal spolupracovať s firmou AstraZeneca a s univerzitou v Oxforde.

Domov
Zdieľať
Diskusia