Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 16:41
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Poslanci chystajú veľkú zmenu: EČV má byť po novom viazané na auto, nie na okres

NEWS POSLANCI
Uložiť Uložené

Návrh novely zákona o cestnej premávke má priniesť ekologický efekt pre spoločnosť. Zároveň mnohým vodičom ušetrí kopec času.

Nedávno sme ťa informovali, že EČV slovenských vozidiel podľa všetkého čaká veľká zmena –budeš si ho môcť ponechať alebo preniesť na iné auto.

Okrem toho však chcú poslanci, aby evidenčné číslo vozidla bolo prenosné aj z pôvodného na nového majiteľa, bez ohľadu na to, či má v danom okrese trvalý pobyt

Odporúčané
Chystá sa zmena. Evidenčné číslo vozidla si budeš môcť ponechať alebo ho preniesť na iné auto Chystá sa zmena. Evidenčné číslo vozidla si budeš môcť ponechať alebo ho preniesť na iné auto 11. januára 2021, 16:01

To znamená, že by EČV po novom bolo viazané iba na auto, nie na okres. Koaliční poslanci v dôvodovej správe tvrdia, že chcú zaviesť možnosť „prenositeľnosti“ tabuľky EČV (po starom ŠPZ). Navrhujú to v novele zákona o cestnej premávke.

„Viazanosť EČV na okres trvalého pobytu vlastníka vozidla sa vypúšťa úplne. Zároveň sa navrhuje možnosť ponechania EČV pre predávajúceho pri zmene držby vozidla na inú osobu. Takúto EČV si bude môcť predávajúci prideliť na svoje ďalšie vozidlo,“ priblížili poslanci v správe.

Domov
Zdieľať
Diskusia