Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 16:01
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Chystá sa zmena. Evidenčné číslo vozidla si budeš môcť ponechať alebo ho preniesť na iné auto

Chystá sa zmena. Evidenčné číslo vozidla si budeš môcť ponechať alebo ho preniesť na iné auto
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH
Uložiť Uložené

Už na najbližšej schôdzi NR SR dôjde k predloženiu návrhu zákona, ktorý zmení doterajší zákon.

Okolo evidenčných čísel vozidiel (EČV, po starom ŠPZ) sa posledné obdobie vedú rôzne debaty a úvahy. Nejde ani tak o nové skratky pre príslušné okresy, s čím bojuje predovšetkým Bratislava, ale skôr o snahu zlepšiť aktuálny systém prideľovania. Ten sa totiž chystá skupina poslancov zmeniť za účelom umožniť ponechávanie EČV u jedného majiteľa, čím sa rapídne zníži byrokracia na úradoch.

Odporúčané
Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky 27. novembra 2020, 9:30

Túto ambíciu najnovšie potvrdzuje poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, Marián Viskupič. Ten na svojom Facebooku informuje, že na najbližšej schôdzi NR SR dôjde k predloženiu návrhu zákona, ktorý zmení doterajší zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Jeho podstatou má byť páve zmeniť aktuálny systém prideľovania a vlastnenie evidenčného čísla vozidla.

Domov
Zdieľať
Diskusia