Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 19:42
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Vláda sa stále nedohodla. Minister Krajčí oznámil skríningové testovanie obyvateľstva

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva chce od 8. februára prejsť na Covid automat.

Vláda sa stále nedohodla na tom, ako presne bude vyzerať chystané plošné testovanie. Minister zdravotníctva na krátkej tlačovej konferencii oznámil, že sa uskutoční „skríningové testovanie obyvateľstva", ktorým chce vláda identifikovať pozitívnych ľudí a izolovať ich v karanténe.

Z vyjadrení ministra však nie je jasné, ako si vláda testovanie predstavuje ani to, či sa bude týkať celého Slovenska alebo len vybraných okresov, kde je situácia najhoršia. 

Odporúčané
Rómovia zaplatia 500-eurové pokuty, ktoré dostali za cestu po drevo. Poskladali sa im poslanci aj bežní ľudia Rómovia zaplatia 500-eurové pokuty, ktoré dostali za cestu po drevo. Poskladali sa im poslanci aj bežní ľudia 16. januára 2021, 18:04

Od 8. februára by Slovensko podľa ministra zdravotníctva malo prejsť na Covid automat, ktorý by automaticky rozdeľoval okresy na základe epidemiologickej situácie. Lockdown preto zrejme bude predĺžený minimálne do tohto dátumu.

Domov
Zdieľať
Diskusia