Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 18:04
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Rómovia zaplatia 500-eurové pokuty, ktoré dostali za cestu po drevo. Poskladali sa im poslanci aj bežní ľudia

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prípad pokutovaných Rómov zrejme bude mať aj právnu dohru, po zásahu verejnej ochrankyne práv.

Traja Rómovia čoskoro zaplatia 500-eurové pokuty, ktoré dostali za porušenie zákazu vychádzania. Uplynulý týždeň sa prípad z Moldavy nad Bodvou objavil v médiách, keď policajná hliadka zastavila trojicu Rómov smerujúcich z okresu Košice-okolie do okresu Košice pre drevo na kúrenie, informuje denník SME.

Drevo šli vyzdvihnúť tri osoby na dvoch autách, čo vyústilo do pokuty po 500 eur pre každého z nich. Priemerná pokuta za priestupky počas zákazu vychádzania pritom podľa štatistík polície dosahuje 67 eur. 

Odporúčané
Róm dostal pokutu 500 eur, lebo šiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu. Kotlebu, Fica či Harabina ale nijak nepostihli Róm dostal pokutu 500 eur, lebo šiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu. Kotlebu, Fica či Harabina ale nijak nepostihli 13. januára 2021, 14:00

Policajtov nezaujímalo, že muži mohli svoju cestu zdôvodniť výnimkou pre cesty v nevyhnutnom obsahu za účelom obstarania nevyhnutných životných potrieb. Všetci traja muži sa na svoje pokuty podpísali, a tak ich podľa súčasnej legislatívy prijali.

Rómom sa však takéto zaobchádzanie nepozdávalo, tak sa obrátili na verejnú ochrankyňu práv Máriu Patakyovú.

Domov
Zdieľať
Diskusia