Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 21:24
Čas čítania 1:32
Marián Mauik Biel

Samsung ukázal domáce roboty ako z filmu Wall-E. Jeden ide aj do predaja

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Na CES 2021 sa kórejská firma okrem iného ukázala robota, ktorý za teba vyprázdni umývačku riadu.

Tri roboty do domácnosti, ktoré budú dbať o naše zdravie a pomôžu upratať. To je predstava Samsungu o tom, ako má vyzerať naša budúcnosť. Ale nie až taká vzdialená. Jeden z týchto robotov, vysávač s umelou inteligenciou, už ide tento rok do predaja.

Odporúčané
Samsung predstavil 3-metrový MicroLED televízor za cenu dvojizbového bytu v Bratislave Samsung predstavil 3-metrový MicroLED televízor za cenu dvojizbového bytu v Bratislave 12. decembra 2020, 7:19

CES 2021 je najväčší veľtrh elektronicky a technológii na svete, ktorý sa koná už celé roky v Las Vegas. Prakticky všetky firmy z oblasti spotrebnej elektroniky, IT technológii a start-upy tam ukazujú, akým smerom sa bude uberať pokrok na najbližšie mesiace. Tento rok zo zjavných príčin je prvýkrát veľtrh len virtuálny.

Samsung na CES 2021
Samsung na CES 2021 Zdroj: Samsung

Na svojej virtuálnej tlačovej konferencii Samsung predstavil rôzne novinky, medzi inými aj trojicu robotov. Ich spoločným znakom je umelá inteligencia.

Samsung Carebot 5 je drobný robot piatej generácie určený primárne na komunikáciou s ľuďmi a má byť akýmsi spoločníkom. Je asi pol metra vysoký a pomocou senzorov a kamier sa vie sám po domácnosti pohybovať. V podstate je to chodiaca virtuálna asistentka, ktorá pripomína stretnutia, diétu a podobne. Vybavená je aj výklopnou obrazovkou pre videohovory. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie a aj hlasová odozva.

Handybot je už ozaj ako z vedecko-fantastického filmu. Vyzerá ako jednoruký prapredok robotov z filmu Wall-E alebo naopak vnuk filmového Číslo 5 žije. Znova sa dokáže sám orientovať a pohybovať v priestore a reaguje pohybom očí, ktoré tvoria LED diódy. Je však vyšší a vybavený robotickým multifunkčným ramenom s klepetami, ktoré sú schopné jemnej motoriky a manipulácie s objektami.

Domov
Zdieľať
Diskusia