Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 7:05
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Pápež odpor k vakcíne prirovnáva k samovražednému odmietnutiu. Zahrávame sa so životmi iných ľudí, upozorňuje

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE PÁPEŽ VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Pápež František bude už čoskoro zaočkovaný.

Hlava rímskokatolíckej cirkvi pápež František vyzýva ľudí, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. On sám očkovanie podstúpi už v priebehu tohto týždňa. Vakcináciu považuje za etickú povinnosť, pretože ňou nechránime len seba, ale tiež svoje okolie, tvrdí. 

Odpor k vakcíne naopak kriticky prirovnal k „samovražednému odmietnutiu“, píše The New York Times s odkazom na talianske médiá. Interview s pápežom viedol vatikánsky reportér Fabio Luca Marchese Ragona z TG5.

Odporúčané
Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) 30. novembra 2020, 9:30

Je to etická voľba, pretože sa zahrávate so zdravím a životom, no nielen svojím, ale tiež so životmi ostatných,“ nechal sa počuť svätý otec. Pápež nerozumie tomu, prečo niektorí ľudia odmietajú vakcináciu a tvrdia, že je nebezpečná.

Domov
Zdieľať
Diskusia