Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 18:32
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Vysoko nákazlivý kmeň koronavírusu sa už šíri v Bratislave. Tvrdý lockdown bude musieť byť dlhý, odkázal Krajčí

NEWS BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Potvrdil to minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Nová infekčnejšia mutácia koronavírusu je aj v Bratislave, potvrdil minister Marek Krajčí. „Odobraté vzorky z okresu Michalovce, ako aj Nitry sú pozitívne a žiaľ, aj časť vzoriek z Bratislavy,“ uviedol šéf rezortu zdravotníctva. 

Podľa Krajčího v nasledujúcich dňoch vyvinú maximálne úsilie, aby zistili rozsah jeho prítomnosti v jednotlivých regiónoch našej krajiny.

Odporúčané
Sulík si uťahuje z Matoviča legendárnym meme. SaS nemôže rozbiť koalíciu, aj bez nej by mala dosť poslancov Sulík si uťahuje z Matoviča legendárnym meme. SaS nemôže rozbiť koalíciu, aj bez nej by mala dosť poslancov 9. januára 2021, 15:46

„Predpokladám však, že vírus je už distribuovaný do všetkých kútov našej vlasti a teda izolácie jednotlivých regiónov už asi nebudú pripadať do úvahy. Skôr budeme musieť aj naďalej tlmiť interregionálnu mobilitu, aby sme zabránili jeho rýchlejšiemu šíreniu z viac postihnutých regiónov do menej postihnutých a získali tak čas,“ dodal Krajčí.

Podľa ministra to znamená, že opatrenia budú musieť byť prijaté ešte dlho, keďže na takto agresívne sa šíriaci vírus tieto štandardné opatrenia dostatočne nezaberajú. Potrebné bude aj masívne pretestovnanie. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia